°C 8

Nula Gorice kod Hajduka: Rendulić može biti presretan s osvojenim bodom

24.10.2021.

Damir Žbulj

Još jednu slabu napadačku utakmicu odigrali su nogometaši Gorice, a na kraju su ipak osvojili vrijedan bod na gostovanju na Poljudu.

Tijekom cijelog dvoboja Goričani su više razmišljali o branjenju svoje mreže, nego o napadima prema golu Hajduka i na kraju mogu biti presretni što je dvoboj završio bez pobjednika, bez postignutih pogodaka, nepopularnim rezultatom 0:0.

 

Možda i najveću šansu imala je Rendulićeva momčad na samom otvaranju, u prvoj minuti, kad je kapetan Hajduka Lovre Kalinić kardinalno pogriješio, napucao Kristijana Lovrića i malo je nedostajalo da ofenzivac Gorice primiri tu loptu i iskoristi dobiveni poklon.

Nakon toga, Hajduk je dominirao u posjedu, a imao je i nekoliko sjajnih prilika pred vratima Kotarskog, koji je istisnuo Banića s pozicije prvog vratara.

Livaja je u devetoj minuti pogodio okvir gola, na isteku pola sata Dario Melnjak je izašao sam ispred goričkog čuvara mreže, ali je pucao ravno u njega.

Melnjak će posebno pamtiti posljednje sekunde sudačke nadoknade dvoboja, kad je, kao na pladnju, dobio loptu na goričkom petercu, ali je uspio iz 'mrtve' prilike pucati preko grede!

Hajduk je i u nastavku bio opasniji, bez obzira na ulaske Mitrovića, Fruka, Babeca, Dvornekovića i Matara. Jedina prava prigoda gostiju bio je udarac Kalika s početka drugog poluvremena i kad se sve zbroji i oduzme, turopoljski prvoligaš može biti presretan ishodom, osvojenim bodom i prekidom crnog niza od dva uzastopna poraza od Splićana.

Rendulić sada mora pripremiti momčad za srijedu i okršaj na Gradskom stadionu u Kupu protiv Mladosti iz Ždralova, dok iduće subote u Veliku Goricu stiže zagrebački Dinamo!