°C 11

Noa Tončinić prvak Hrvatske, Bošnjak srebrni, Mirjana Šimek Bilić brončana!

23.10.2023.

Damir Žbulj

U Šibeniku je, u organizaciji AK Maraton 2000 i AK Šibenik, održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, uz nekoliko zapaženih rezultata za AK Velika Gorica!

Dino Bošnjak nije osvojio naslov prvaka Hrvatske! Možda je to i najveće iznenađenje ove utrke, ali Dino nije niti prošle godine bio najbolji, a zlatni je posljednji put bio prije dvije godine, kad se također trčalo u Šibeniku.

U poprilično nepovoljnim vremenskim uvjetima, uz kišu i vjetar, Bošnjak je na kraju s vremenom 32:09 završio na drugom mjestu i sa srebrnom medaljom. Prvak Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 kilometara postao je Tomislav Novosel iz AK Dinamo-Zrinjevac (0:31:42).

Međutim, da zlatna medalja stigne u Veliku Goricu pobrinuo se sjajni Noa Tončinić, koji bi itekako mogao krenuti Bošnjakovim stopama!

Noa je u juniorskoj konkurenciji bio najbrži, a 'Šibenskih deset' je pretrčao za 0:34:24 , ispred Tihona Salopeka iz AK Svetice (0:34:46) i Jakova Lesjaka iz Ak Agram (0:35:05).

Medalju je oko vrata, ali brončanu, stavila i Mirjana Šimek Bilić, čelnica AK Velika Gorica, koja trči za AK Sljeme. Mirjana je s vremenom 0:37:45 osvojila treće mjesto na prvenstvu Hrvatske, iza naših proslavljenih atletičarki i hrvatskih reprezentativki. Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac (0:34:08) je bila srebrna, dok je naslov prvakinje Hrvatske osvojila Matea Parlov Koštro iz AK Svetice (0:33:58 ).

No, ponekad u sportu medalje nisu najvažnije.

Dokazao nam je to naš gorički atletski šampion Dino, koji je za svoj 'fair play' potez na ekipnom Europskom prvenstvu u Poljskoj proteklog vikenda zaslužio i posebnu nagradu i priznanje Europske atletske federacije!