°C 7

Nataša Sobočan povijesni nastup na Europskom prvenstvu završila na trećem mjestu

06.06.2021.

Damir Žbulj

Povijesni nastup na Europskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom naša članica AKOSI Uspon Nataša Sobočan zaključila je trećim mjestom u F56 kategoriji bacanja kugle.

Nataša je u poljski Bydgoszcz stigla s rezultatom 6.53 metra, koliko je najdalje bacila ove sezone. Međutim, na velikoj sceni dala je sve od sebe, kugla je letjela na 6.94 metra, što je samo tri centimetra kraće od njenog osobnog i državnog rekorda.

Drugo mjesto osvojila je Puljanka Jelena Vuković (7.05 m), koja je pojasnila borbu na bacalištu: "Mislila sam da će ta kugla poletjeti malo dalje od tih 7,05 metara i za jedan centimetar izgubila sam zlatnu medalju, jer je Čehinja bacila 7,06 metara, pa mi je to malo koliko tužno bilo i smiješno, jer je jedan centimetar doista ništa. Kad te netko prebaci za 20 ili 30 centimetra tada znaš da je to netko koji je bolji. Od svih šest hitaca Čehinja je imala jedan hitac preko sedam metara, što je automatski ugrozilo i mene i Natašu. Da ona nije imala taj hitac Nataša i ja bismo imale medalje koje bi otputovale za Hrvatsku!"

Čehinja Obrova tako je za samo jedan, jedini centimetar osvojila naslov prvakinje Europe!

U Bydgoszczu svoj nastup sada čeka Velimir Šandor.