°C 9

Nastaviti niz protiv Rijeke: Vjerujem u ono što radimo

26.06.2020.

Damir Žbulj

Pomalo je razočaravajući bio remi s Dinamom u prošlom kolu na Gradskom stadionu. Naravno, prvi bod u okršajima s hrvatskim prvakom odličan je za samopouzdanje, međutim, ostao je dojam kako je Gorica mogla u tom susretu uzeti i puni plijen.

Priliku za još jedan dobar rezultat imat će Dambrauskasova momčad u petak na Rujevici od 18.55 sati, protiv suparnika koji je još uvijek u velikoj borbi za osvajanje drugog mjesta i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Gorica nije izgubila od Rijeke u posljednjih šest međusobnih dvoboja, što je još jedan razlog za optimizam.

U veljači je na Gradskom stadionu završilo bez pobjednika i postignutih golova, a prijašnjih pet utakmica završilo je slavljem Goričana.

Posljednje gostovanje na Rujevici uljepšao je Matija Dvorneković, pobjedničkim pogotkom u sudačkoj nadoknadi dvoboja...

Dvoboj s Dinamom već je arhiviran.

"Trenirali smo i pripremali smo se normalno, nažalost ne možemo računati na Čabraju zbog žutih kartona, ali se nadamo kako će to biti jedini izostanak."

"Nakon Dinama smo bili malo razočarani, jer smo bili blizu pogotka, blizu pobjede, no, ipak nije bio naš dan. Naporno smo radili u tom segmentu realizacije i mislim da su igrači spremni pokazati kako mogu odigrati još bolje nego protiv Dinama," istaknuo je litavski strateg.

Gorica je u nastavku sezone imala dosta oscilacija, od slabih izdanja u Koprivnici i Osijeku do jako dobrih u Zaprešiću ili doma protiv Dinama.

"Cilj je da imamo kontinuitet i da igramo dobar nogomet cijelo vrijeme."

"Nije lako, pokušali smo promijeniti dosta stvari, pokušavamo promijeniti stil igre, igrači su dobro reagirali i u nekim trenucima smo zaista igrali izvrsno. Međutim, ne možemo tako izgledati samo jedno poluvrijeme, nego cijelu utakmicu, svih 90 minuta."

"Ponekad nije dovoljno niti 89 minuta biti dobar, potrebno je samo jedan trenutak nepažnje i protivnik može do pobjede. Vjerujem u ono što radimo i mislim da igrači isto vjeruju u to. Pokušat ćemo u Rijeci prikazati našu bolju stranu, onako kako smo izgledali u prošlom kolu," naglasio je Dambrauskas.

Lokomotivu, Osijek, Rijeku i Hajduk u borbi za mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka dijeli tek dva boda...

"Sviđa mi se kako Rijeka izgleda na travnjaku. Racionalni, kada je to potrebno, ali i 'pustolovni' kad treba. Sve ovisi o rezultatu i trenutku u utakmici. Vidi se što njihov trener traži od igrača. Ponekad su isto nekonzistentni, ali oni su ekipa kojoj možemo parirati i pobijediti samo ako budemo igrali svoj najbolji nogomet," dodao je trener Gorice, koja je na ljestvici na šestoj poziciji, devet bodova ispred Slaven Belupa i 11 iza Hajduka, šest kola prije kraja.

Idući dvoboj na Gradskom stadionu je upravo protiv Splićana, u utorak 30. lipnja od 21.05 sati.