°C 9

Najluđa pobjeda u prvoligaškoj povijesti Gorice!

11.03.2023.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su protiv Istre 1961 najluđu utakmicu u klupskoj prvoligaškoj povijesti! Gubili su do 79. minute 1:3, a na kraju su pogotkom Mitrovića u šestoj minuti sudačke nadoknade došli do veličanstvene 5:4  pobjede, koja Goričane i dalje drži na životu u toj grčevitoj borbi za opstanak...

"Puno se miješa emocija, od toga da je na poluvremenu trebalo potjerati osam igrača i trenera, a na kraju je završilo 5:4..."

"Pobjeda je to koja nas drži na životu. Teško je ovo opisati, toliko se toga događalo da je teško to svesti u nekoliko rečenica. Ovo ekipa ne može pobijediti ako ne napravi barem 20 prekršaja, rekao sam to i nakon prve utakmice. Probali smo igrati protiv 'tika-take' bez faula i onda ti Istra vodi 3:1, a trebala je voditi i 5:1."

"Sve u svemu, bilo je to jako loših 60 minuta i onda nam je netko 'upalio struju' i svi su se počeli 'bacati na glavu'. I dođemo do nestvarnih 5:4. To mogu samo ekipe s karakterom ili znate kako se to kod nas kaže..."

"S velikim mudima!"

"Čestitao sam svojim igračima i dao sam im odmah dva dana slobodno, jer nakon ovakvog emocionalnog pražnjenja bilo kakva trening ne dolazi u obzir," bila je prva reakcija trenera Željka Sopića na ovu povijesnu golijadu.

Gosti su i poveli već u 13. minuti, golom Bakrara, koji je iskoristio slabu reakciju goričke obrane.

Za izjednačenje se nakon pola sata igre pobrinuo Slavko Bralić , koji je ponovno glavom zatresao suparničku mrežu, baš kao i protiv Hajduka na Poljudu.

U samom finišu prvog dijela opet je u glavnoj ulozi Bakrar, a nakon što je uzdrmao okvir gola pospremio je odbijenu loptu iza leđa Radoševića.

Sopić je morao reagirati na poluvremenu, iz igre je izvadio Štigleca, Ndockyta i Matavža, a otkrio je i da je poprilično burno reagirao u svlačionici...

"Ono što sam igračima rekao u poluvremenu nije niti za press konferenciju, ma nije čak niti da napišeš na prazan papir i da to potrgaš. Morali smo nešto mijenjati, rekao sam im da igramo sramotno i ponavljam, da sam ja predsjednik, potjerao bih na poluvremenu osam igrača i trenera skupa s njima."

I umjesto željene reakcije na travnjaku, po loptu je u mrežu opet morao Radošević. Ponovno je domaća obrana bila neodlučna i zbunjena, a to je u 55. minuti iskoristio Caseres.

Ali, u jednom trenutku sve se okrenulo na stranu Gorice i zato je nogomet naš najpopularniji sport. Prvo je borbeni Fućak u 79. minuti izborio kazneni udarac, kojeg je realizirao Jurica Pršir, a onda je par minuta kasnije i sam zabio za novo izjednačenje...

"U cijeloj toj euforiji i 'ludilu', vidjelo se da se uvukla neka nervoza u redove Istre, više nisu igrali tako ležerno i lagano i jednostavno nam se malo i posrećilo. Ali, to je sastavni dio igre. Pet, šest utakmica nismo imali sreću da zabijemo jedan gol, a sad smo ih zabili pet!"

Već u 83. minuti Majstorović i Suk zaslužni su za potpuni preokret, no, iako je Istra u sudačkoj nadoknadi uspjela zabiti još jednom, nije ovo jednostavno bila večer Puljana. Majstorović se pokazao kao pravi fajter i na njegov ubačaj natrčava Mitrović, koji glavom poentira za neopisivu euforiju i delirij na Gradskom stadionu [VIDEO].

"Treba i dalje čvrsto ostati na zemlji, ovo je ipak samo jedna pobjeda i samo tri boda. I ništa više. I dalje je velika razlika i dalje smo na zadnjem mjestu i još uvijek se ništa nije promijenilo. Čekaju nas i dalje težak rad i puno odricanja. To je to."

Utakmicu je i obilježila i teška ozljeda ruke i lakta Ante Mateja Jurića i mladog napadača čeka dugačak oporavak. Ova pobjeda bila je u svlačionici posvećena i njemu.

 

"Nogomet piše romane. Kako sada trebam objasniti kako smo pobijedili Istru, tako sam i sebi morao objašnjavati kako smo uspjeli izgubiti od Hajduka. To je nogomet. Posljednjih pola sata smo pokazali nevjerojatnu volju i to nas je nagradilo."

"To je nogomet!"

"Ovo je bio definitivno jedan nevjerojatan doživljaj!"

 

<

Navijači turopoljskog prvoligaša sada još više mogu vjerovati u sretan završetak ove turbulentne sezone. Šibenik s utakmicom manje  ima tek četiri boda viška, a u subotu mu u goste dolazi Dinamo.

Gorica u idućem kolu ide po novo čudo u Varaždin.