°C 17

Mujdža vodio Goricu u remiju protiv Slaven Belupa: Olako smo ispustili našu prednost

26.08.2023.

Damir Žbulj

Bio je ovo baš jedan 'ludi' tjedan za nogometaše Gorice, koji je zaključen 2:2 remijem protiv Slaven Belupa, pred više od tisuću gledatelja na Gradskom stadionu...

Sve je krenulo nestankom novopridošlog Abdullaha Talala Hameeda, koji je u petak ipak pronađen u Mađarskoj 'živ i zdrav' pa se nastavilo sa šokantnim odlaskom Željka Sopića u Rijeku, a sve je kulminiralo prvenstvenim okršajem s Farmaceutima, koji je ponudio pravu prvoligašku dramu.

Gorica je dva puta vodila, dva puta je zabio Merveil Ndockyt, koji je ovaj tjedan proživio i osobnu dramu i smrt sestre u dalekom Kongu, ali u konačnici je sve završilo podjelom bodova.

Odlaskom Sopića ekipu turopoljskog prvoligaša su u ovom dvoboju s klupe vodili Mensur Mujdža i Marko Krnjić, no, još uvijek nije poznato trajno rješenje za mjesto stratega prve momčadi.

"Ne možemo biti zadovoljni kad smo dva puta ispustili vodstvo. Mislim da smo stvorili dovoljno dobrih prilika da zabijemo još koji put. Uspjeli smo postići dva gola, ali smo olako ispustili našu prednost. Mislim da smo imali kontrolu tijekom cijele utakmice, bili smo strpljivi, dolazili smo u šanse i postigli smo dva lijepa pogotka," pričao je nakon dvoboja Mujdža.

Ndockyt je domaće doveo do prednosti u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dosta slabog prvog poluvremena, sjajnim dalekometnim udarcem s više od 20 metara. Ispod dresa je bila majica s likom njegove pokojne sestre i posveta je bila jasna...

Odmah početkom nastavka je Hoxha uspio izjednačiti, ali je Ndockyt ubrzo vratio vodstvo Gorici. Nakon kontre i fine asistencije Vujnovića.

Konačnih 2:2 [VIDEO] postavio je Mioč u 54. minuti i nakon toga mreže se više nisu tresle, iako su mogle...

Pogodila je u puno boljem drugom poluvremenu domaća momčadi i okvir gola, ali nije to bilo dovoljno za osvajanje nova tri boda.

"U dvije situacije nam se dogodila dekoncentracija, bilo je sparno vrijeme, misliš kako imaš vremena za predahnuti nakon što smo zabili, ali nemaš. U nedjelju smo imali sličnu utakmicu u Osijeku, morali smo igrati sada u petak. Jedan dan više bi nam puno značio i falilo nam je energije. Cilj nam je osvježiti ekipu i pripremiti s Rudešom," dodao je privremeni trener Gorice.

Na tribinama Gradskog stadiona viđen je Željko Sopić, ali izgleda kako nije bilo Roya Ferenčine, koji je ovih dana 'isplivao' kao glavni kandidat za njegovog nasljednika.

Prije reprezentativne pauze Gorica će još gostovati kod Rudeša, a dvoboj protiv fenjeraša na rasporedu je 2. rujna.