°C 4

Mraclin uzeo titulu, Matej Skrbin najbolji igrač lucijskog turnira

30.12.2019.

Damir Žbulj

Održan je četvrti, sada već tradicionalni, malonogometni turnir Sv. Lucije, na kojem su pobjednički pehar i naslov najboljih 'španera' na području Nogometnog saveza Velike Gorice osvojili igrači NK Mraclin.

Cjelodnevna uzbuđenja na terenu ŠC Panadić zaključena su dramatičnom završnicom, u kojoj su se najbolje snašli Mraclinci.

Turnir je i ove godine odigran u specifičnom sustavu natjecanja, 18 ekipa bilo je podijeljeno u šest skupina, a samo su pobjednici nastavili borbu za trofej.

U nokaut fazi Polet je eliminirao Goricu, Gradići su bili bolji od branitelja naslova Kupe, a Mraclin je tek boljim izvođenjem udaraca s bijele točke prošao Mladost.

Sama završnica odigrana je u sistemu 'svatko sa svakim', Mraclin je s 3:2 svladao Polet, a u izravnom dvoboju za prvo mjesto remizirao s Gradićima te je zbog bolje gol-razlike zaslužio titulu.

Mraclin je imao i najboljeg igrača - Mateja Skrbina, koji je tek ove zime, prije dva tjedna, iz Poleta i stigao u redove županijskog ligaša. Najbolji strijelac bio je Ivan Zagorec iz Poleta, a najbolji vratar je Aleksandar Divković iz Gradića.