°C 8

Lovrić: Mislim da je ovo ispravan put

31.07.2021.

Damir Žbulj

Nakon uvodnog gostujućeg poraza od Rijeke i domaćeg slavlja protiv Šibenika nogometaši Gorice ponovno su krenuli na put, U subotu od 20 sati čeka ih utakmica trećeg kola HT Prve lige kod Istre 1961 u Puli.

"Kad god se pobijedi atmosfera u ekipi je jako, jako dobra. Moram još jednom pohvaliti momke, odigrali su dobro, požrtvovno i očekujem da tako odigramo i u Puli. Momčad Istre respektiramo, pokazali su u prva dva kola da mogu biti jako dobri, imaju isti broj bodova kao i mi. Međutim, naš cilj je jasan, idemo po pobjedu..."

"Doka ima problema, sigurno neće konkurirati, kao i Kalik i Suk, svi ostali su spremni," najavio je trener Krunoslav Rendulić pa dodao:

"Jasno je da se žele nadigravati, očekujem da će tako biti i protiv nas. Prihvatit ćemo to, a na nama je da odgovorimo svim izazovima i uknjižimo bodove."

Najbolji topnik Gorice, Kristijan Lovrić, upisao se protiv Šibenika u listu strijelaca. Očekuje se da tako nastavi i u Puli.

"Osjećamo se stvarno odlično, vidi se to i na meni i na cijeloj ekipi. Fizički smo dobro pripremljeni, ali tako je bilo svake godine. U svlačionici je odlično raspoloženje. Bez obzira što smo izgubili od Rijeke, imali smo dobru atmosferu, jer smo znali da smo odigrali dobro i da smo bili konkurentni, možda i bolji...

"Protiv Šibenika nam se vratilo, upisali smo tri boda, što je i najbitnije. Mislimo da je ovo ispravan put, slušamo što nam trener govori i mislim da ćemo napredovati iz utakmice u utakmicu."

Lovrić je pohvalio i novog stratega i suigrače...

"Prezentacija na terenu govori sama za sebe. I ekipa i stručni stožer su dobri, stvarno smo zadovoljni i sa stručnim stožerom, igrači koji su došli odlično su se uklopili. Nadam se kako ćemo tako nastaviti i u Puli i u idućim utakmicama."

Žuto-zeleni su u prvom kolu bili bolji od Hrvatskog dragovoljca, a u drugom su izgubili kod Rijeke. Gorica i Istra ulaze u ovaj dvoboj i bodovno poravnati, ali i s identičnom gol-razlikom.

Na posljednjem gostovanju u Puli Goričani su slavili 0:2, golovima Špikića i Mitrovića, ali utakmice ovih protivnika čestu su bile poprilično izjednačene i znale su i završiti bez pobjednika.

"Znamo da su kompaktni, da su dobra ekipa i bit će nam sigurno teško. Na Drosini nikad nije ugodno igrati, bit će naporno, ali se nadam da će ispoštivati trenerove zamisli i da ćemo se kući vratiti s nova tri boda, što bi nam bio vjetar u leđa za naredne dvoboje," zaključio je Lovrić.

Na otvaranju trećeg kola Lokomotiva je s 3:2 nanijela i treći poraz Dragovoljcima. U nedjelju Hajduk dočekuje Šibenik, Dinamo igra derbi s Rijekom, a Slaven Belupo Kurilovčanina Deana Klafurića gostuje u Osijeku.

Turopoljski prvoligaš u četvrtom kolu igra doma s Hajdukom pa odlazi na Maksimir kod Dinama.

 

HT PRVA LIGA:
1. Lokomotiva 3 +2 7
2. Osijek 2 +4 6
3. Rijeka 2 +4 6
4. Dinamo 2 +2 3
5. Slaven Belupo 2 +1 3
6. HNK Gorica 2 0 3
7. Istra 1961 2 0 3
8. Hajduk 2 -1 1
9. Šibenik 2 -5 0
10. Hrv. dragovoljac 3 -7 0