°C 7

Kuglači Zaprešića obranili naslov prvaka Hrvatske, oprostio se legendarni Brna

14.06.2020.

Damir Žbulj

Kuglačima Zaprešića bila je potrebna domaća pobjeda nad Zadrom kako bi osigurali još jedan naslov prvaka Hrvatske, u ovoj turbulentnoj sezoni prekinutoj zbog koronavirusa.

Ostvarili su željeno slavlje te su rezultatom 6:2 stigli do sedme titule najbolje kuglačke ekipe u Hrvatskoj.

Utakmica je zbog epidemioloških mjera odigrana bez publike, no, svi ljubitelji kuglanja imali su priliku u prijenosu uživo pratiti još jedan povijesni uspjeh zaprešićkog sporta.

Legenda kluba Branislav Bogdanović oprostio se nakon sedam godina provedenih u klubu obranom naslova prvaka. Popularni Brna je ukupno osvojio šest naslova prvaka, ali i titule pobjednika Svjetskog kupa, Lige prvaka i NBC Kupa!

"Podijeljene su nam emocije, obranili smo titulu prvaka Hrvatske, ali i tužni jer je Brna odigrao posljednju utakmicu u Zaprešiću. Brna, hvala ti za doprinos klubu, zalaganju, navijanju, rezultatima, rekordima i svemu što si nas naučio," emotivna je poruka iz KK Zaprešić.

Naravno, kako je Bogdanović u posljednjoj partiji pobjednički zaključio svoj kuglački put u Zaprešiću.

Zaprešićki kuglači u posljednjem kolu gostuju kod Splita kod Mertojaka, koji je ostao bez prilike za veliku utakmicu te će se morati zadovoljiti titulom viceprvaka.