°C 15

Kraj pozitivnog niza

13.05.2023.

Damir Žbulj

Još jednu šokantnu utakmicu u ovoj grčevitoj borbi za opstanak odigrali su nogometaši Gorice, no, ovaj put bez 'sretnog završetka'.

U Puli je domaćin upisao minimalnu 1:0 pobjedu i tako prekinuo jedan sjajan pozitivan niz od čak sedam goričkih susreta bez poraza, ali možda i nije trebalo tako biti...

Sopićeva momčad je i u ovoj dvoboju zaslužila barem bod, ako ne i sva tri, međutim, kako je to već u nekoliko navrata strateg Gorice znao istaknuti, to je nogomet.

Istra je bila u prednosti od 33. minute, kad je Erceg zabio s bijele točke, a nakon što je na intervenciju iz VAR sobe sudac Bebek svirao kazneni udarac, zbog igranja rukom Tomečaka.

Imali su domaći svoje prilike da prelome utakmicu, istaknuo se u nekoliko navrata i Radošević, ali u nastavku je Gorica bila bliže pogotku, u nekoliko navrata.

Krenulo je promašajem Steenvoordena, poslije ubačaja iz kuta Pršira. Pola sata prije kraja opasan je bio i Joey Suk, onda i Tomečak.

Imao je dobru priliku i Raspopović, nakon njega je opet u izvrsnoj šansi Suk, ali sve je pokušaje zaustavio nevjerojatni vratar Majkić.

Desetak minuta prije isteka regularnog vremena zaustavio je i udarac Vujnovića, a nakon toga i 'zicer' Matavža...

Duboko u sudačkoj nadoknadi, koja je u konačnici trajala 13 minuta, Gorica je mogla do izjednačujućeg pogotka, međutim, ponovno se umiješao VAR!

Mahmoud je pokušao 'škaricama' otkloniti opasnost poslije kornera, ali je na njegovu nogu naletio Vojtko. Bebek je prvo pokazao na bijelu točku, ali je ipak nakon provjere dosudio samo indirekt za Goricu.

Pršir je pucao, lopta se odbila i završila na gredi...

Šteta.

Turopoljski prvoligaš i dalje ima dva boda prednosti ispred Šibenika, koji u nedjelju gostuje kod prvaka Dinama.

U pretposljednjem kolu Goričani igraju doma protiv Varaždina, a na kraju sezone moraju na Maksimir. Nadamo se kako će tada ova 'luda' utrka biti odlučena i kako će Gorica i prije posljednjih 90 minuta proslaviti svoj prvoligaški spas!