°C 10

Kotarski: Možda da smo bili hrabriji i odlučniji u nekim trenucima...

24.10.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice izvukli su bod na gostovanju u Splitu kod Hajduka i to je jedino važno nakon utakmice na Poljudu.

Domaćin je stvorio puno više prilika, u nekoliko navrata je bio jako blizu pogotku, dok je u finišu sudačke nadoknade Melnjak promašio nemoguće i tako je Dominik Kotarski uspio sačuvati svoju mrežu.

Mladi hrvatski U-21 reprezentativac je u prošlom kolu dobio priliku ispred Banića, a posao prvog vratara Rendulić mu je dodijelio i za dvoboj s Hajdukom.

"Ne volim previše govoriti o sebi. Ekipa je odigrala dobru utakmicu, a ja sam uživao igrajući prvi puta na ovom lijepom stadionu, bila je lijepa atmosfera. Možda da smo bili hrabriji i odlučniji prema naprijed, možda smo mogli napraviti nešto više. Zadovoljni smo s bodom, mislim da je bila dobra utakmica," istaknuo je Kotarski pa dodao:

"Obrambeno smo ih dobro pokrili, Hajduk ima jaku momčad."

Bit će zanimljivo vidjeti tko će braniti u srijedu u Kupu protiv trećeligaša Mladosti iz Ždralova, a onda i u idućem prvenstvenom kolu, kad na Gradski stadion stiže Dinamo.

"Pred nama je težak raspored, čeka nas Kup u srijedu, a onda ćemo gledati prema Dinamu. Treba proći dalje," zaključio je čuvar mreže turopoljskog prvoligaša.

Trener Rendulić kaže da je zadovoljan osvojenim bodom, a njegova ekipa trenutno je nakon 13 kola na šestom mjestu ljestvice s 18 bodova, koliko ima i Lokomotiva, ali s jednom utakmicom manje. Šibenik ima 14 bodova, Istra 1961 je skupila 11, u 11 odigranih susreta.

"Sigurno da rezultatom moramo biti zadovoljni. Doći na Poljud i ne izgubiti je dobro. Ono s čime ne možemo biti zadovoljni je igra prema naprijed, ali treba čestitati igračima na volji, htijenju i motiviranosti. Jer, kad je pristup pravi, kao što je bio sada, onda ste na kraju i nagrađeni..."

"Imali smo puno prostora, trebala nam je puno mirnija pas igra, imali smo ponovno dosta tehničkih grešaka. Tražili smo neka dodatna rješenja, a trebali smo igrati maksimalno jednostavno. Ponekad zakompliciramo i na nama je da to ispravimo i budemo bolji," naglasio je strateg Gorice pa najavio nove izazove:

"Mladost nije bezazlen protivnik. Godinama su u vrhu Treće HNL, imaju jako dobru momčad. Mi ćemo sigurno rotirati, odmorit ćemo četiri, pet igrača i dobit će priliku oni koji su manje igrali, a zaslužili su svoje mjesto radom na treningu. Nadam se da ćemo i odmoriti momčad i proći dalje u Kupu."

Utakmica protiv Mladosti igra se u srijedu u Velikoj Gorici od 15 sati.