°C 5

Ključni okršaj za europske ambicije: Na kraju sezone gledat ćemo na tablicu

17.06.2020.

Damir Žbulj

Nogometaše Gorice večeras u Osijeku od 21.05 sati očekuje vjerojatno i ključan dvoboj za ovosezonske europske klupske ambicije.

Tri boda u Gradskom vrtu vratila bi Goričanima nadu u eventualni izlazak u Europu, a svaki drugi rezultat, kad ostane šest kola do kraja, u potpunosti bi turopoljskog prvoligaša udaljio od povratka među pet najboljih hrvatskih ekipa.

Pobjeda u prošlom kolu donijela je novo samopouzdanje, no, pred trenerom Dambrauskasom i njegovim igračima sasvim je drugačiji izazov. Na rasporedu je okršaj s izuzetno kvalitetnom, domaćinskom momčadi koja u svojim redovima ima najboljeg strijelca HT Prve lige, a ne utakmica kod posrnulog Intera, koji je praktički jednom nogom već ispao iz prvoligaškog društva.

"Nakon pobjede je stanje momčadi uvijek bolje i raspoloženje igrača također. Želimo tako nastaviti, svi su zdravi i spremni za Osijek."

"Ne trebamo previše razmišljati o bodovnoj razlici i poziciji na ljestvici. Izgubit ćemo koncentraciju na ono što trebamo napraviti. Najvažnije je biti zadovoljan izvedbom na travnjaku. Ako budemo usredotočeni na neke detalje, ako dobro odigramo i uživamo u nogometu, rezultat će doći," smatra litavski strateg Gorice.

"Ako nastavimo igrati dobro i pobjeđivati onda na kraju sezone možemo pogledati tablicu i vidjeti što smo napravili. Sada moramo razmišljati samo kako da unaprijedimo svoju igru," naglasio je Dambrauskas.

Posljednji međusobni dvoboj završio je bez pobjednika i postignutih golova, no, gotovo je sigurno kako se to ovaj put neće dogoditi.

Ove sezone su Osječani pred svojim navijačima slavili 2:1, u kontroverznoj utakmici u kojoj je Gorica vodila pogotkom Lovrića, a poražena je tek nakon isključenja Ljubisavljevića, penala za domaće i brojčane prednosti u završnici.

Na otvaranju sezone, u drugom kolu, Goričani su deklasirali Bijelo-plave s 3:1, dvostruki strijelac bio je Ndiaye, jednom je zabio Miya, a gosti su tek u finišu dvoboja postigli počasni pogodak.

"Osijek ima veliku tradiciju, nogometni su grad, a momčad ima veliki potencijal. Pogotovo kod kuće, gdje su gotovo nepobjedivi. Imaju najboljeg strijelca lige, igraju agresivno, presing po cijelom terenu, efikasni su. Sve znamo o njima, ali najvažnije je da se koncentriramo na našu partiju. Pokušat ćemo ih zaustaviti! Mi također imamo dobre igrače, pozitivni smo, u dobroj formi, nemamo se čega bojati!"

Ključan doprinos slavlju u Zaprešiću dao je povratnik Kristijan Lovrić, ali i igrači s klupe - Čanađija, Dvorneković i Mudrinski. Netko od njih, možda i sva trojica, zaslužila su mjesto u početnoj postavi u Osijeku.

"Možda i najteži zadatak je izabrati početnu postavu, ali najvažnije je imati vjeru u sve svoje igrače. Pokušao sam od svog dolaska proširiti konkurenciju, mislim da sam bio u tome uspješan. Igrači koji su ušli s klupe pokazali su kako se na njih može računati u budućnosti. Svjestan sam da imam u rezervama još nogometaša koje mogu staviti u igru i vjerujem da mogu dati svoj doprinos. Zadovoljan sam s ekipom kojom raspolažem, a najvažnije je da su svi zdravi i spremni za iduću utakmicu."

NE IDEMO S 'BIJELOM ZASTAVOM'

Aleksandar Jovičić mogao bi u obrani imati puno posla, svjestan je kakva utakmica čeka Goricu u Osijeku, koji trenutno na lejstvici ima sedam bodova viška.

"Bilo je dobrih utakmica, pobjeđivali smo ih, ali smo i gubili i igrali neriješeno, Svaka je bila zanimljiva i nadamo se da će tako biti ponovno. Očekujemo težak dvoboj, ali ćemo napraviti sve da osvojimo tri boda, koja su nam važna za priključak borbi za Europu. Bit će teško, ali ne idemo s 'bijelom zastavom'."

Nakon Osijeka već u subotu na Gradski stadion dolazi Dinamo, a nakon toga su na rasporedu utakmica u Rijeci i domaći okršaj s Hajdukom . Reklo bi se - pakleni raspored...

"Veseli nas da nismo primili gol u ove dvije utakmice, ali ne smijemo se opustiti. U Koprivnici nismo bili na pravoj razini, ali smo protiv Intera pokazali da ono što smo trenirali možemo pokazati na travnjaku. U dobrom ritmu nastavljamo dalje..."

"Naravno da nas veseli taj izazov, bez obzira na to što su utakmice u tako kratkom razdoblju. Igrati protiv najvećih klubova je veliki izazov, ali se nadam da ćemo se dobro prezentirati i kako ćemo osvojiti što više bodova," zaključio je pouzdani stoper Gorice.

Subotnji dvoboj s aktualnim prvakom i braniteljem naslova bit će prvi na Gradskom stadionu nakon povratka nogometa, a dobra je vijest kako su već ovaj tjedan navijači dobili dozvolu za dolazak na tribine. Naravno, uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ-a.

Kapacitet stadiona ograničen je na jednu trećinu, 'online' prodaja već je krenula. Ulaznice je moguće kupiti i u pretprodaji na blagajni Zapad od srijede, do petka, od 10-12 i 16-18 sati. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 30 kn. Na dan utakmice ulaznice je moguće kupiti online do 19 sati ili na blagajnama od 19 sati po cijeni od 50 kn.

VAŽNA OBAVIJEST ZA VLASNIKE GODIŠNJIH ULAZNICA

Zbog mjera koje su propisane za organizacije nogometnih utakmica i propisanog razmaka od 1,5 m među gledateljima, godišnje ulaznice do daljnjega NE vrijede već je potrebno iste zamijeniti za jednokratnu ulaznicu na blagajni Zapad u vrijeme pretprodaje (sri - pet; 10-12 i 16-18 sati) ili na dan utakmice (od 19:00 sati).

Zamjena za jednokratnu ulaznicu moguća je uz obavezno predočenje osobne iskaznice vlasnika godišnje ulaznice.

HT Prva liga:
1. Dinamo 28 +41 68
2. Rijeka 29 +13 52
3. Hajduk 29 +19 51
4. Lokomotiva 29 +13 50
5. Osijek 28 +14 46
6. HNK Gorica 28 -5 39
7. Slaven Belupo 28 -20 28
8. Istra 1961 29 -22 22
9. Varaždin 29 -24 21
10. Inter-Zaprešić 29 -29 17