°C 8

Karate Grand Prix Croatia u Samoboru okupio 2000 natjecatelja iz 22 države

18.01.2020.

Damir Žbulj

Samobor je ovih dana domaćin velikom i jakom turniru Karate Grand Prix Croatia, na kojem će nastupiti oko dvije tisuće karatistice i karatista iz 22 države. Na turniru će se naći i poznata imena poput aktualnog svjetskog prvaka i hrvatskog reprezentativca Ivana Kvesića, a u najatraktivnijoj muškoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj se dodjeljuje i nagradni fond, nastupa i nekoliko velikih imena svjetskog karatea. Natjecanja će se održavati u Sportskoj dvorani Samobor do nedjelje 19. siječnja, a još će nastupiti natjecatelji u U21, juniorskoj, kadetskoj te dječjim kategorijama.

Na 29. izdanju ovoj ponajvećeg turnira u karateu u Hrvatskoj održat će se i natjecanje u para-karateu, a pristup na tribine slobodan je za sve zainteresirane gledatelje tijekom cijelog trajanja turnira.

Natjecanja za sve uzrasne kategorije odvijaju se kroz tri dana u Sportskoj dvorani Samobor, a središnji događaj predstavljaju borbe u kategoriji seniora.

-->> Svjetski karate spektakl uskoro u Samoboru

Natjecanja na 'Seniors Open' turniru započinju u subotu, 18. siječnja u 15.30 sati, a finala će se održati nakon svečane ceremonije otvorenja događaja, koja je na rasporedu istog dana u 19.30 sati. Turnir je za kadete započeo 17. siječnja, a u subotu će uz seniore nastupati mladi karatisti u juniorskoj i U21 kategoriji.

Nedjelja je rezervirana za borbe u mlađim uzrasnim kategorijama, pojedinačno i ekipno i disciplini kata, a održat će se i natjecanja u para-karateu.

U najatraktivnijoj, muškoj seniorskoj kategoriji, prijavljeno je 46 natjecatelja, a svi će se oni uz odličja boriti i za bogati nagradni fond. Među njima je i nekoliko velikih imena iz svijeta karatea, od kojih se svakako ističe hrvatski reprezentativac i aktualni svjetski prvak Ivan Kvesić, koji nastupa i kao branitelj titule s prošlogodišnjeg Karate Grand Prix Croatia, kada je pobjedom osigurao nagradu u iznosu od dvije tisuće eura.

Na samoborski tatami će, uz domaćina Hrvatsku, izaći natjecatelji iz Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Najbolji u otvorenoj kategoriji (Seniors Open) otići će kući s 2000, drugoplasirani s 1000, trećeplasirani s 500, a će četvrtoplasiranom će pripasti 250 eura.

Kvaliteta i renome prijavljenih natjecatelja u ovoj kategoriji sigurni je jamac kako se u subotu u samoborskoj sportskoj dvorani sa sigurnošću mogu očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.

U konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljen je niz aktualnih medaljaša sa svjetskih i europskih prvenstava, s obzirom na to kako je ovaj turnir tim uzrasnim kategorijama ujedno i posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje se ove godine od 6. do 9. veljače održava u Budimpešti.

Karate Grand Prix Croatia odvija se pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije te Turističke zajednice grada Samobora. Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok su suorganizatori Grad Samobor i Hrvatski karate savez.