°C 5

Josipa Bebek i Sadea Bećirović zaslužile UniSport Stars nagrade, rukometašica Dugog Sela '55 i prva stipendistica Zaklade UniSport Srce

04.03.2023.

Damir Žbulj

U svečanoj akademskoj atmosferi održan je UniSport Stars 2023 – godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza! Za najbolju sportašicu studenticu proglašena je Josipa Bebek, rukometašica Dugog Sela '55 i studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je Sadea Bećirović iz karate kluba Samobor preuzela nagradu za najbolju žensku ekipu, karate reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu.

“Izrazito smo ponosni i sretni što nastavljamo uspješnu tradiciju odlikovanja najuspješnijih studentica i studenata sportaša. Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Veseli da je studentski sport iz godine u godinu sve brojniji, kao i da su osvojene medalje i postignuća jedan dodatan dio mozaika studentskih sportskih života. Čestitam još jednom svim nominiranim studentima, laureatima i želim im sreću da uz odlične rezultate na sportskim borilištima, iste ostvare i u studentskim klupama“, istaknuo je u ime organizatora Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Josipa je i povremena hrvatska reprezentativka, prošle godine osvojila je srebro na Mediteranskim igrama te je odnijela titulu najbolje strijelkinje u 1. HRL Žene prošle sezone, a pripala joj je čast da je postala i prva stipendistica Zaklade UniSport Srce, koja djeluje pri Hrvatskom akademskom sportskom savezu.

U svečanoj atmosferi Muzejsko Memorijalnog Centra Dražen Petrović u Zagrebu Josipa je zahvalila na ovom priznanju za njen akademski i sportski doprinos: “Zahvaljujem se Hrvatskom akademskom sportskom savezu za stipendiju koja će nam olakšati da uskladimo akademski i sportski život i da tako nastavimo živjeti i dalje. Također, stipendije su dokaz da se naš trud i rad cijeni, tako da je to jedna lijepa gesta i poticaj za dalje“, naglasila je Bebek.

U muškoj konkurenciji prvi student stipendist je Neven Zonjić, profesionalac na futsalskim terenima i student na Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Upravitelj Zaklade je naš proslavljen bivši rukometaš, zlatni olimpijac i svjetski prvak: ”Drago mi je što su podijeljene prve stipendije. Vjerujem da ćemo u budućnosti stipendirati još više sportaša, za pomoć mladim ljudima u njihovom akademskom obrazovanju koje će biti vezano uz sport. Nadam se također, da će svi oni ostati dio Zaklade i nakon sportskih karijera i da će biti dio UniSport obitelji.“

Zaklada UniSport Srce zamišljena je kao simbioza srca i uma s ciljem ulaganja u sport i obrazovanje, a sve za dobrobit i razvitak naše mladosti.

"Mislim da je priča sjajna, to su mladi ljudi, studenti sportaši koji paralelno guraju dvije karijere. Znamo svi koji smo studirali da to nije nimalo lagano, a kamo li biti uspješan u obje, a to treba nagraditi i podržati. Ovom prilikom pozivam i sponzore i zainteresirane građane koji prepoznaju priču sporta i akademske naobrazbe, da nam pomognu da u budućnosti zajedno pomognemo studentima sportašima," dodao je predsjednik HASS–a Haris Pavletić.

Na UniSport Stars svečanosti najboljim nastavnikom proglašen je dr.sc. Marko Čule, najbolja nastavnica je Jasna Lulić Drenjak, najbolji kolektiv u ženskoj konkurenciji je karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji je futsalska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, najbolji trener/izbornik je Alen Jukić, izbornik futsalske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu, najbolji sportaš s invaliditetom je Albert Sirotich, paraplivač / student na Tehničkom fakultetu u Rijeci, najbolji sportaš je Neven Zonjić, futsal / student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, najbolja sportašica je Josipa Bebek, rukometašica / studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je volonterka godine Anja Gelo, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Galerija slika

Josipa Bebek i Sadea Bećirović zaslužile UniSport Stars nagrade, rukometašica Dugog Sela '55 i prva stipendistica Zaklade UniSport Srce Josipa Bebek i Sadea Bećirović zaslužile UniSport Stars nagrade, rukometašica Dugog Sela '55 i prva stipendistica Zaklade UniSport Srce Josipa Bebek i Sadea Bećirović zaslužile UniSport Stars nagrade, rukometašica Dugog Sela '55 i prva stipendistica Zaklade UniSport Srce