°C 7

Kalik protiv bivših suigrača: Zadovoljan sam u Gorici, samo želim tako nastaviti

30.06.2020.

Damir Žbulj

Anthony Kalik jako dobro poznaje momčad Hajduka, jer proveo je tamo posljednje četiri godine prije nego što je ove zime stigao u Goricu.

Mladi veznjak, koji će u studenome napuniti tek 23 godine, trebao je vremena za adaptaciju, no, nakon pauze zbog korone ustalio se u momčadi te je u posljednja dva dvoboja, protiv Dinama i Rijeke, odradio punu minutažu. Zaslužio je pohvale za svoje nastupe pa će tako sasvim izgledno i protiv Hajduka istrčati u početnoj postavi, u utorak od 21.05 sati na Gradskom stadionu.

Australski Hrvat spreman je za nove izazove...

"Stanje u momčadi je super, atmosfera je odlična nakon slavlja u Rijeci. Bila je to teška utakmica, zadovoljni smo osvojenim bodovima i spremni smo za Hajduk."

"Bio sam tamo četiri godine, imaju dobre igrače, bez obzira na to što im nedostaje šest, sedam standardnih. Imaju dobre, mlade igrače, koji će dobiti priliku i koji se željeti dokazati. Sigurno će dati sve od sebe..."

U veznom redu odlično se nadopunjuje s Joeyjem Sukom...

"Moramo se fokusirati na sebe, trebamo izgledati na terenu onako kako želimo, to je najbitnije," istaknuo je Kalik, koji

"Super mi je u Gorici. Dok je bila pauza vratio sam se u Split, bilo je sve to malo čudno. No, zadovoljan sam ovdje i samo želim tako nastaviti i dalje."

Gorica je trenutno na šestoj poziciji ljestvice s 43 osvojena boda, devet manje od Rijeke, deset od Osijeka i 11 od Lokomotive i Hajduka, koji drži to drugo mjesto, vrijedno kvalifikacija za Ligu prvaka.

Borba će biti žestoka!

"Za mene i igrače ova utakmica je pravi izazov, igramo protiv neugodnog protivnika bez nekoliko standardnih prvotimaca. Ali, rekao sam svima, stvari uvijek možemo gledati na dva načina, pozitivno i negativno. Sve ovisi kako se pripremimo, a ja želim da su igrači spremni ovu utakmicu prihvatiti kao izazov u kojem mogu pokazati svoje kvalitete," istaknuo je između ostalog Hajdukov trener Igor Tudor. 

Zbog tri žuta kartona za ovu utakmicu ne konkuriraju kapetan Hajduka Mijo Caktaš i Kristian Dimitrov, dok su zbog ozljeda van stroja Jairo, Stanko Jurić, Hamza Barry, Nihad Mujakić i Stefan Simić. 

Hajduk i Gorica tri su puta ove sezone odmjerili snage u prvenstvenim ogledima. Bijeli su dva puta slavili na Poljudu (3:0 i 6:0), a utakmica u Velikoj Gorici završila je pobjedom domaćina (2:1). Identičan rezultat za turopoljskog prvoligaša bio je i u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, Lovrić u Suk bili su strijelci. 

-->> Hajduk u Gorici: Ako vas treba posebno motivirati nakon onog u Splitu, nešto nije u redu s vama

U preostalim utakmicama 32. kola Lokomotiva u utorak dočekuje Varaždin, a Prelecova Istra gostuje u Koprivnici. U srijedu je Inter domaćin Dinamu, a derbi u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka.

HT Prva liga
1. Dinamo 31 +42 73
2. Hajduk 31 +19 54
3. Lokomotiva 31 +14 54
4. Osijek 31 +16 53
5. Rijeka 31 +11 52
6. Gorica 31 -5 43
7. Slaven Belupo 31 -21 31
8. Varaždin 31 -20 27
9. Istra 1961 31 -25 23
10. Inter-Zaprešić 31 -31 17