°C 8

Joško Gvardiol bodrio Udarnice i svoju sestru Franku do novog slavlja, djevojčice izborile državnu završnicu!

20.03.2023.

Damir Žbulj

Novi fenomenalan uspjeh za ŽRK Udarnik i njihovu rukometnu školu! Djevojčice 2010. i 2011. godišta, koje se natječu u 1. HRL, uspjele su izboriti U-12 državnu završnicu Prvenstva Hrvatske!

Mlade Udarnice su u predzadnjem krugu kvalifikacija odigranom u Samoboru bile uvjerljive protiv Buzeta, ali su uspjele i s 19:17 svladati do tada jedinu neporaženu ekipu, vršnjakinje Rudara iz Labina.

U 16 dosadašnjih odigranih utakmica Udarnik je upisao 13 pobjeda, dva poraza i jedan remi, a djevojke prije kraja kvalifikacija moraju odigrati još dva susreta, protiv Gospića i Zameta.

"Ovi bodovi su nam jako vrijedni, jer smo uspjeli osigurati završnicu PH u Poreču. Još su dvije utakmice pred nama i nakon toga nam slijedi natjecanje s najboljim ekipama u Hrvatskoj," poručila je trenerica i tajnica Udarnika Martina Vugrinović pa dodala:

"Još jednom čestitam našim djevojčicama na odličnoj sezoni i prvoj završnici prvenstva Hrvatske, koju su svojim radom i trudom zasluženo izborile!"

Martina zbog bolesti, nažalost, nije mogla biti u Samoboru, a plasman u Poreč sjajnim partijama osigurale su Gabrijela Černetić, Iva Markov, Ana Vlašić, Jana Turković, Karla Miličević, Gabrijela Gelo, Petra Sečenj, Luana Bigec Sabljak, Jana Jurkić, Ema Markov, Anabela Jug, Ema Jagodić, Gita Konjar, Tena Slojšek i Paula Polić, pod stručnim vodstvom Ljiljane Ivaci.

Sjajan posao odradile su i seniorke u 17. kolu 2. HRL Zapad, koje su s 32:22 uvjerljivo nadigrale Omišalj. na terenu je trebalo potvrditi razliku kvaliteti i djevojke Darija Zrnića to su još jednom ove sezone majstorski napravile.

Ponovno je prvo ime Udarnika bila Bernarda Mostarlić s osam golova, dok je Ela Bajkuša dodala sedam.

Anja Haramina je precizna bila četiri puta, a dodatan motiv imala je i Franka Gvardiol, koja je zabila tri komada, pod budnim okom svog brata Joška, sjajnog hrvatskog nogometnog reprezentativca, koji je došao u goričku Gradsku sportsku dvoranu pružiti podršku svojoj sestri i njenim suigračicama.

Nikolina Laco, Iva Štefan, Diana Vincek i Magdalena Jurić zabile su po dva pogotka, a jedan je dodala i Nera Butković. Lena Dunđerović i Lea Krznar bile su sigurne među vratnicama, dok su u slavlju sudjelovale i Anja Jambrešić, Lana Vrabelj i Lea Bošković.

U idućem kolu 2. HRL Zapad Udarnik gostuje kod Karlovca.