°C 12

Još jedan 'domaći dečko' preko Dinama i Hajduka došao u Goricu: Tata je iz Odranskog Obreža, mama iz Mičevca

13.10.2020.

Damir Žbulj

Matiji Dvornekoviću, Kreši Krizmaniću i Dariju Špikiću u seniorskoj ekipi HNK Gorica priključio se Jurica Pršir, još jedan 'domaći dečko' iz turopoljskog kraja...

Tata mu je iz Odranskog Obreža, mama iz Mičevca...

"Sretan sam i zadovoljan što sam potpisao za Goricu, napokon je sve gotovo i sad je na meni da se dokažem na terenu. Lijepo je opet biti doma. Do prvoga kontakta došlo je još prije gotovo tri mjeseca, odmah sam vidio da me direktor Nikoličius i trener Dambrauskas zaista žele, a i ja sam odmah menadžeru rekao da želim u Goricu. Puno sam razgovarao sa Špikićem, s kojim sam igrao i u Dinamu i u Hajduku, rekao mi je sve najljepše o klubu, da ću dobiti priliku, a to je sve što sam i želio, prilika za dokazivanje. Sve ostalo je na meni," istaknuo je Pršir na predstavljanju.

Nogomet je počeo igrati u svom Dinamu, iz Odranskog Obreža, no, ubrzo je dogurao i do onog zagrebačkog.

"Krenuo sam sa sedam godina u NK Zagreb pa prešao u Dinamo 2013. godine. Pet godina proveo sam u Maksimiru, a zatim otišao u Hajduk, gdje sam bio posljednje dvije sezone. Igrao sam za B momčad, a posljednjih četiri, pet mjeseci trenirao sam s prvom momčadi, no priliku u utakmicama nisam dočekao. Nakon svega mogu reći samo da zahvaljujem Hajduku na svemu," opisao je ukratko 20-godišnjak svoj nogometni put.

Sličnu priču ima i aktualni U-21 hrvatski reprezentativac Dario Špikić, koji je također nosio dres i Dinama i Hajduka.

Na leđima će nositi broj 88, no, uzor su mu nogometne 'desetke', prije svih Andres Iniesta: "On mi je idol, a sebe bih definirao kao 'desetku', prednjeg veznog, tehnički sam dobar..."

"Sve ostalo će se vidjeti na terenu!"

"Što se kluba tiče, cilj mora biti izboriti Europu, a osobno mi je cilj što prije se prilagoditi i što prije pokazati sve što znam. Neće biti lako ni jednostavno popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Darija Čanađije, dečko je ostavio dubok trag ovdje, odigrao neke sjajne utakmice, ali ovdje sam da pokušam biti što bolji." 

Nakon reprezentativne pauze prvi izazov Goricu čeka upravo na Maksimiru. Bit će to izravni okršaj za lidersku poziciju na ljestvici, Dinamo ima utakmicu manje, ali i jednak broj bodova kao i Gorica: "Mislim da možemo nešto napraviti. Naravno da je uvijek teško igrati s Dinamom, no mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti. Valjda ćemo ih uspjeti konačno pobijediti..."