°C 8

Iznenađujući 'sporazumni razvod' Jovičića i Gorice

17.11.2022.

Damir Žbulj

Prvo je ostao bez kapetanske trake, a sada i bez posla. Aleksandar Jovičić stigao je u Goricu na početku prvoligaške avanture i bio je dio svih velikih uspjeha u ove protekle četiri i pol godine...

Bio je zaštitno lice turopoljskog prvoligaša, klupska legenda, još uvijek jedan od najboljih obrambenih igrača, povremeni BiH reprezentativac i zato je poprilično iznenađujuća odluka da su Jovičić i Gorica dogovorili sporazumni raskid ugovora, koji trebao biti na snazi do lipnja 2024. godine.

Njegova tržišna vrijednost prema transfermarktu je oko milijun i 300 tisuća eura i poprilično je indikativno da je 27-godišnji Jova iz kluba otišao na ovakav način.

"Želim zahvaliti apsolutno svima u klubu na predivne četiri i pol godine. U Gorici sam proveo najljepše trenutke dosadašnje karijere i stvorio uspomene za cijeli život. Mojim dosadašnjim suigračima prije svega želim puno zdravlja i sreće, a onda naravno i da ostvare sve zacrtane ciljeve. Čekaju me novi izazovi, ali razdoblja provedenog u Gorici ću se uvijek rado sjećati," službena je poruka na odlasku iz Gorice.

Ovo se može protumačiti i kao prvi potez novog sportskog direktora, Marija Brkljače, ali se možda može promatrati i kroz prizmu financijske situacije u klubu.

Postavlja se i pitanje s kojim će snagama i kojim kadrom Gorica u nastavku sezone krenuti u borbu za prvoligaški opstanak.


No, dobra vijest su nastupi Luke Kapulice i Lovre Nezirovića za U-18 hrvatsku reprezentaciju, koja je u prvom nastupu na međunarodnom prijateljskom turniru u Poreču s 2:1 pobijedila Japan. Kapulica je zabio za vodstvo Hrvatske u 15. minuti, u 60. minuti je mjesto na terenu prepustio Neziroviću, koji je u sudačkoj nadoknadi izborio penal iz kojeg je Rocco Žiković poentirao za slavlje. U-18 selekcija će u Poreču igrati i protiv Portugala i Republike Irske.


Novi kapetan Gorice Jurica Pršir dobio je poziv izbornika mlade reprezentacije Hrvatske, Igora Bišćana, za prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo, koje će se igrati sljedeće godine u Gruziji i Rumunjskoj.

Utakmice s Poljskom i Austrijom igrat će se u Puli na stadionu Aldo Drosina.

 

(Foto: HNK Gorica)