°C 8

Iznenada preminuo čelnik Vinogradara Ivan Rubinić

14.06.2020.

Damir Žbulj

Istaknuti sportski djelatnik, ali prije svega obrtnik i poduzetnik, Ivan Rubinić, iznenada je preminuo Gornjoj Reki u 65. godini.

Rubinić je više od dva desetljeća bio na čelu NK Vinogradar, kluba koji je bio sinonim jaskanskog kraja.

Na stadionu u Mladini gostovali su i Hajduk i Dinamo i Rijeka, čak četiri puta Vinogradar je igrao četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, sedam sezona je igrao u drugoligaškom društvu, a posljednjih je godina klub bio ponajbolji hrvatski trećeligaš.

Prije gotovo 32 godine Rubinić je pokrenuo Zanatsku radnju za izradu lamperije, brodskog poda i letvica, koja je s vremenom prerasla u tvrtku Drvna industrija Rubinić, jednu od najmodernijih u Hrvatskoj, s više od 200 zaposlenih.

Bio je glavni financijer i vizionar Vinogradara, a ostat će upamćen i po brojnim dobrotvornim akcijama...

"Ivan Rubinić će zauvijek ostati simbolom sportskog, a posebno nogometnog entuzijazma Zagrebačke županije, osoba koja je svojim posebnim stilom djelovanja u sportu otvorila i nove dimenzije nogometa u Zagrebačkoj županiji, osoba od koje smo učili, kojoj smo se divili, s kojom smo nerijetko i žustro raspravljali, ali nadasve osoba koja je uživala ogroman respekt u cijeloj nogometnoj javnosti. Rubinić je nekad aktivno igrao za Vinogradar, a od 1998. godine kada je preuzeo upravljanje klubom stvorio je respektabilnu sredinu koja je ostavila trag u cijeloj Hrvatskoj," stoji između ostalog u oproštajnoj poruci iz Nogometnog saveza Zagrebačke županije i čelnika NSZŽ Nenada Črnka.

"Sve što je imao dao je nogometu i vjerojatno ne postoji nitko tko je toliko vlastitog novca uložio u klub, klub koji je upravo zahvaljujući njemu, njegovim vizijama i novcu dobio svoj stadion pod obroncima jaskanskih vinograda i stvorio višegodišnji respekt hrvatske nogometne javnosti. Nogomet Zagrebačke županije je na trenutak utihnuo, teško da će se ikad više u našoj županiji stvoriti nogometni djelatnik koji će s toliko entuzijazma dizati ljestvicu vrijednosti sporta u svom kraju, a zajedno s time podizati gospodarske vrijednosti cijele regije."