°C 14

Iz Intera u Goricu: Puno mi znači činjenica da su me toliko dugo željeli

12.08.2020.

Damir Žbulj

Nova akvizicija turopoljskog nogometnog prvoligaša je 20-godišnji Josip Mitrović, bivši igrač Rijeke, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u zaprešićkom Interu.

"Josipa smo pratili i željeli zaista jako dugo, prvu ponudu Rijeci poslali smo još u lipnju prošle godine. Iznimno smo sretni što je konačno ovdje, s nama, a ispada da smo ga dočekali kao puno zrelijeg igrača, budući da je iza njega prvoligaška sezona u dresu Intera iz Zaprešića. Ima već 30 utakmice HT Prve lige u nogama i sigurno će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Vrlo je zanimljiv igrač, mlad i perspektivan, a uz to i domaći, hrvatski igrač. Uvjereni smo da je Josip pravi izbor za Goricu i da će nam pomoći ostvariti sve naše ciljeve u sljedećoj sezoni," rekao je na predstavljanju sportski direktor Mindaugas Nikoličius

Mitrović je rodom iz Đakova, a ugovor je potpisao na četiri godine.

"Dobar je osjećaj, sretan sam što sam ponovno dio kluba u kojem vjeruju u mene, budući da to u Rijeci nije bio slučaj u dovoljnoj mjeri. Puno mi znači činjenica da su me toliko dugo željeli, to puno govori. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, ali i svih ljudi iz kluba. Gorica je klub s velikim ambicijama i visokim ciljevima, a isto vrijedi i za mene osobno. Tako je bilo kroz cijelu moju karijeru, uvijek želim više i bolje, i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni," naglasio je mladi ofenzivac, koji se najbolje snalazi na krilnim pozicijama.

"Počeo sam u NK Đakovo još prije škole, sa četiri, pet godina, tamo sam igrao do pionira, a onda otišao u vinkovačku Cibaliju, gdje sam ostao sve do kadetskog uzrasta, pa se uputio u Rijeku. Posljednjih godinu dana proveo sam na posudbi u Interu iz Zaprešića, a sad sam ovdje... I nadam se svojim dobrim igrama, ali prije svega momčadskom uspjehu," naglasio je Josip, koji će nositi dres s brojem 14.

Već u utorak će se priključiti treninzima, a momčad Gorice već jako dobro poznaje: "Pratio sam Goricu cijelo ovo vrijeme, igrao sam protiv Gorice i mogu reći da je uvijek bila jako neugodan protivnik. Ovdje se igra jako dobar nogomet, napadački, što mi se posebno sviđa."

Nova prvoligaška sezona kreće u petak u 20 sati na gostovanju u Varaždinu.