°C 16

Hvala, Ninja!

31.05.2022.

Damir Žbulj

Sigurno je mogao 'povući' još koju sezonu, no, Matija Dvorneković bio je pošten i prema sebi i prema voljenom klubu...

Legendarni gorički Ninja odlučio je otići u igračku mirovinu te započeti novo poglavlje u svojoj sportskoj karijeri!

Proljetni lom ruke ubrzao je odluku, a sada je stigao trenutak za novi izazov i funkciju 'team managera' u turopoljskom prvoligašu.

Pamtit će se njegovi sjajni potezi na travnjaku, ali i njegova pjesma u svlačionici, po čemu je bio poznat diljem Hrvatske.

Uvijek raspoložen za razgovor, objektivnu analizu utakmice, i nakon pobjede, ali i nakon poraza, bio je sjajan primjer pravog profesionalca i mladi nogometaši Gorice sigurno će imati od njega puno toga za naučiti.

Domaći dečko iz Velike Gorice bio je pravi vođa ove ekipe, kad je trebalo 'pogurati' Goricu u Prvu HNL, kad se 'rušilo' Hajduk, Rijeku, Osijek...

Dvorneković će zaista ostati zapisan 'zlatnim slovima' u klupskoj povijesti Gorice, njegovim stopama krenuli su dečki poput Krizmanića i Pršira, a velike stvari u budućnosti možemo očekivati od Debijađija, Skrbina, Juga...

"Klub je u ovoj situaciji bio maksimalno korektan prema meni. Nakon teške ozljede ruke prije dva mjeseca, a zatim i isteka ugovora, ponuđena mi je opcija da budem team manager, prva spona između uprave kluba i stožera, igrača te medicinskog osoblja. Tu ponudu sam sa zadovoljstvom odlučio prihvatiti. Naravno da sam na raspolaganju klubu u svim segmentima u kojima to bude potrebno, veselim se novim izazovima i vrlo sam ambiciozan u svemu ovome," pojasnio je svoju odluku 33-godišnji Ninja za službenu klupsku stranicu pa dodao:

"Apsolutno sam spreman za nastavak svog nogometnog puta izvan zelenog travnjaka!"

Svoje prve nogometne korake napravio je u Radniku, gdje je još kao kadet zaigrao za seniorsku momčad. Kao izuzetno talentirani i perspektivni junior preselio je u Koprivnicu, u Slaven Belupo, gdje je zakoračio u svijet profesionalnog nogometa.

Prije više od deset godine prvi put se vratio u Goricu, ali se brzo okušao i u međunarodnim vodama. Tri godine je proveo u Rusiji, prije nego se ponovno vratio u svoj grad. Okušao se i u Albaniji i na Islandu, prikupljao je dragocjeno iskustvo, a zanimljivu karijeru okrunio je ipak u svojoj Gorici. Vratio se početkom 2018. godine i odveo je svoj klub u Prvu HNL.

U aktualnoj sezoni, pod vodstvom trenera Krunoslava Rendulića, udaljio se od početne postave, a teška ozljeda ruke ipak je ubrzala njegovu odluku o umirovljenju...

Sigurni smo kako će i na novoj funkciji davati uvijek svoj maksimum, baš kao što je to radio i na travnjaku!

"Smatram da je ovo odlična nadogradnja unutar veza stručnog stožera i svlačionice, jer Matija je kroz svoju igračku karijeru stekao brojna iskustva i ovo je idealna opcija za Goricu," misli čelnik Gorice Nenad Črnko.

Klupska Uprava već je povukla nekoliko poteza uoči početka priprema za novu sezonu, koje kreću već 13. lipnja.

Nizozemski branič Matthew Steenvoorden produljio je vjernost Gorici do 2025. godine...

"Sretan sam i zadovoljan što smo dogovorili nastavak suradnje, jer ovo je klub i grad u kojem se dobro osjećam, kojem želim nastaviti pomagati u ostvarenju svih ciljeva koji su pred nama. Iza nas je solidna sezona, s usponima i padovima, a ispred nas novi izazovi. Ponavljam, presretan sam što ću i dalje biti dio ove priče, pri čemu mi je velika želja da u ove sljedeće tri godine ostvarimo naš stalni cilj, a to je izlazak u europska natjecanja. Volio bih kad bismo i barem jednom došli do finala Kupa, a kad smo već u finalu..." u dobrom je raspoloženju poručio je 29-godišnji obrambenjak.

Obrambenu liniju pojačat će i Momčilo Raspopović, 28-godišnji crnogorski branič, koji je boljim poznavateljima Prve HNL ostao u sjećanju dok je nosio dres Rijeke.

Prošle sezone bio je član podgoričke Budućnosti, a prije nekoliko dana osvojio je i crnogorski Kup.

"Sretan sam što se nakon godinu i pol dana ponovno vraćam u HNL, u ligu koju jako dobro poznajem. Uvjeren sam da je Gorica odličan izbor za mene i da ću svojim iskustvom pomoći Gorici u borbi za pozicije koje donose kvalifikacije za europska natjecanja već iduće sezone. Malo ću se odmoriti nakon što sam jučer osvojio crnogorski Kup s Budućnosti i vidimo se vrlo brzo na pripremama u Velikoj Gorici."

S Rijekom je Raspopović osvojio dva Kupa Hrvatske!

Krenulo je tako slaganje nove momčadi Gorice, a sasvim je izgledno kako u planovima trenera Toplaka više nisu Matar, Delfi, Atiemwen, Musa Muhammed, Stojanovski...

Neke 'dragulje' bit će teško zadržati, poput Kotarskog, Krizmanića, Babeca, Jovičića, Pršira, Kalika...

Sigurno je kako će turopoljski prvoligaš u novoj sezoni biti i u novom ruhu.