°C 27

HNS: Ne održavajte treninge do 10. lipnja

15.05.2020.

Damir Žbulj

Iako su se nakon HNK Gorica i nogometaši velikogoričkog trećeligaša Kurilovca, kao i neki ostali niželigaši, preporuka Hrvatskog nogometnog saveza je da se suzdrže od nogometa do 10. lipnja...

HNS-ova Radna skupina za povratak natjecanja poslala je klubovima na svim razinama natjecanja dopis za obustavu aktivnosti.

"Nema dvojbe da svaki nogometaš, trener i nogometni djelatnik u Hrvatskoj željno iščekuje povratak na zeleni travnjak, kao znak vraćanja u životni ritam na koji smo navikli prije globalne pandemije novog koronavirusa.

Hrvatski nogometni savez, naravno, dijeli tu želju da se zajedno vratimo nogometu, ali uz odgovornost da taj povratak bude maksimalno siguran za sve sudionike. Stoga je Savez oformio Radnu skupinu čiji je zadatak pripremiti sve uvjete za vraćanje nogometa u prvom stupnju natjecanja seniorskog nogometa, uz razgovor i suradnju sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske.

Trenutno smo u postupku povratka prvoligaša natjecanju, uz vrlo detaljno razrađene mjere zaštite od koronavirusa.

Imajući u vidu cjelokupnu epidemiološku situaciju u zemlji i činjenicu da je virus iznimno zarazan, kao i odluku Saveza da su sva natjecanja, osim prvog stupnja natjecanja, okončana za sezonu 2019./20., Radna skupina preporučuje svim klubovima, osim seniorskim momčadima prvoligaških klubova, da ne održavaju treninge do 10. lipnja 2020. godine. Preporuka se odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući mladež prvoligaških klubova.

Apeliramo na klubove da se u cijelosti pridržavaju ove Preporuke. U protivnom, ako se odluče za bilo kakve nogometne aktivnosti, rade to na svoju odgovornost, riskirajući zdravlje svojih nogometaša i njihove okoline, i dovodeći u pitanje uspješnost povratka nogometu.

Odlični epidemiološki rezultati Hrvatske plod su discipline i strpljenja u pridržavanju mjera i uputa Stožera za civilnu zaštitu, a te vrline pokazali su i svi akteri u hrvatskom nogometu. Pozivamo stoga na još malo strpljenja i discipline te obustavu treninga na svim razinama do 10. lipnja, kako bismo se nogometu vratili na maksimalno siguran način za sve sudionike," navodi se u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Seniorska momčad Gorice već je u punom treningu, a u srijedu 20. svibnja odigrat će i prvu pripremnu utakmicu, protiv Istre 1961 na Kantridi u Rijeci.

-->> Prva provjera s Prelecovom Istrom, Goričane testira i Jovičevićev Dinamo

Prije predviđenog nastavka prvoligaškog natjecanja 6. lipnja i gostovanja u Koprivnici kod Slaven Belupa Goričani će 23. svibnja gostovati kod Dinama, a posljednja provjera bit će na domaćem travnjaku protiv Varaždina 30. svibnja.

Sve utakmice igrat će se bez prisustva gledatelja.