°C 11

Goričani puni optimizma na početku priprema za nastavak sezone

03.01.2022.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice krenuli su s pripremama za nastavak prvoligaške sezone, u koju kreću s pete pozicije na ljestvici i 29 osvojenih godina nakon 20 odigranih utakmica.

U posljednjem kolu prije zimske pauze Goričani su doma od Šibenika, dok će prvi idući izazov biti 28. siječnja, na gostovanju u Puli.

Trener Krunoslav Rendulić napravio je prozivku, ali bez nekolicine važnih igrača. Aleksandar Jovičić ima zdravstvenih problema, Jozu Šimunovića 'muči' koljeno, dok je Junior Martinsson Ngouali sa svojom reprezentacijom Gabona, koju čeka Afrički kup nacija.

Klub su napustili Elvis Sarić i Niko Janković. Prvi se vraća u Južnu Koreju, a drugi u Dinamo.

U posebnom režimu su Krešimir Krizmanić i Toni Fruk, koji se još oporavljaju od ozljeda iz jesenskog dijela sezone i treniraju odvojeno od ostatka ekipe.

Rendulić je pripremama prve ekipe priključio i devet juniora. Caio da Cruz već je osjetio seniorski prvoligaški nogomet, a priključili su mu se i 17-godišnji desni bek David Sim i ofenzivni vezni Luka Brlek, 18-godišnjaci golman Faruk Dalipagić, branič Marco Ćurić, veznjak Vinko Skrbin i napadač Vanja Kulenović te 19-godišnji lijevi bek David Kovačić i zadnji vezni Patrik Jug.

Plan je da momčad cijelo vrijeme provede u Velikoj Gorici, što je možda znak i 'rezanja' klupskih troškova.

U planu su, zasad, tek tri prijateljske utakmice. Za desetak dana u goste dolazi slovenski prvoligaš Radomlje, a 22. siječnja će na rasporedu biti dvostruki program, prov protiv Rudeša, a onda i protiv slovenskog Brava, kad će Rendulić sigurno dobro raspodijeliti minutažu svim svojim igračima.

Od vratara su tu Dominik Kotarski, Ivan Banić, Faruk Dalipagić i Jan Paolo Debijađi, braniči su Musa Muhammed, Albi Doka, Matthew Steenvoorden, Saša Marjanović, Krešimir Krizmanić, Cheick Keita, Marco Ćurić, David Sim, David Kovačić, veznjaci u kadru su Hrvoje Babec, Jurica Pršir, Joey Suk, Anthony Kalik, Paulius Golubickas, Josip Mitrović, Vinko Skrbin, Patrik Jug i Luka Brlek. Nominalno su 'na papiru' napadači Toni Fruk, Younes Delfi, Kristijan Lovrić, Matija Dvorneković, Martin Šroler, Matar Dieye, Vlatko Stojanovski, Fran Brodić, Caio Cruz
i Vanja Kulenović.

Poprilično je jasno kako eventualnim odlaskom Kristijana Lovrića turopoljskog prvoligaša očekuju veliki problemi u ofenzivi i kako će za ostvarenje ambicija trebati 'posegnuti u vreću' i platiti nekog napadača. Neefikasnost je u prvom dijelu sezone bila simptomatična, prilike su se stvarale, ali realizacija nije bila na zadovoljavajućoj razini.

Dosta bodova je ispušteno i zahvaljujući nekim neshvatljivim greškama u obrani pa će podizanje koncentracije i odgovornosti u defenzivi, kao i smirenosti i fokusiranosti u napadu, biti glavne zadaće stručnog stožera u ovim zimskim pripremama.