°C 7

Goričani 'jurišaju' na novu pobjedu protiv Rijeke: Prošle sezone smo ih tri puta dobili, to će ih dodatno motivirati

10.08.2019.

Damir Žbulj

Nakon poraza kod Dinama i prije gostovanja na Poljudu kod Hajduka nogometaše Gorice u nedjelju od 20 sati čeka novi težak ispit i izazov. Na Gradski stadion stiže hrvatski viceprvak Rijeka, ekipa pod vodstvom Igora Bišćana, koja je prije nekoliko dana odigrala sjajnu utakmicu protiv Aberdeena i koju za par dana čeka uzvrat u Škotskoj...

Prilika je to za Goričane, da baš kao protiv Osijeka, iskoriste okupiranost suparnika europskim izazovima i da protiv favoriziranog suparnika dođe do pozitivnog rezultata. Jakirovićeva momčad čak je tri puta prošle sezone dokazala da zna i može svladati Rijeku.

Strateg Gorice, osim Maloče koji pauzira zbog ozljede koljena, praktički ima cijelu momčad na raspolaganju. U puni pogon vratili su se i Zwolinski i Suk, koji su pogotkom i asistencijom protiv Sesveta u ovotjednom pripremnom dvoboju dokazali kako se vraćaju u pravu formu.

"Znamo da nas čeka teška utakmica. Rijeka ima dosta kvalitetnih igrača koji se mogu rotirati i zato moramo biti na visokoj razini kako bismo nešto napravili. Bez obzira što smo mi prošle sezone bili uspješniji u međusobnim ogledima, vjerujem da će ih to i dodatno motivirati tako da moramo imati pravu energiju i taktički odigrati jako dobro," istaknuo je Jakir pa dodao:

"Sigurno su se potrošili protiv Aberdeena, i fizički i psihički. Međutim, početak je sezone i to njima ne bi trebao biti problem."

"Bišćan je moj prijatelj, znamo se jako dobro. Sigurno će nešto pripremiti, ali spremit ćemo se i mi," jasno je poručio.

Bliži se sredina kolovoza, puno ljudi je na godišnjem odmoru izvan grada, no, to ne bi trebalo spriječiti ostale turopoljske ljubitelje nogometa da u nedjelju u 20 sati dođu na Gradski stadionu, bodre svoje ljubimce i uživaju u dobroj utakmici.

Možda je dvoboj s Rijekom jedan od posljednjih u dresu Gorice za Kristijana Lovrića, sjajnog ofenzivca, koji je svojim vrhunskim partijama, golovima i asistencijama ove godine probudio velik interes stranih klubova. jedan od prvih u redu koji je zainteresiran za njegove usluge je turski Bašakšehir...

"Rijeka je nakon Dinama najbolja hrvatska momčad. Čeka nas težak dvoboj, ali dobro radimo, treniramo i mislim kako idemo pravim putem. Morat ćemo odigrati savršeno kako bismo uzeli sva tri boda, ali vjerujem kako možemo do pobjede," kazao je Lovrić, koji je još jednom naglasio kako se ne zamara previše pričama o transferu, nego kako je koncentriran i fokusiran na treninge i prije svega na okršaj s Riječanima.

Pokazao je to i protiv Osijeka kad je upisao asistenciju, protiv Dinama je zabio vrhunski pogodak, a vjerujemo kako će i protiv Rijeke u nedjelju dati svoj doprinos na travnjaku Gradskog stadiona.

U petak su Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu odigrali bez pobjednika i postignutih golova, u subotu još Varaždin od 19 sati gostuje kod Intera u Zaprešiću, a Istra 1961 pod sjajnim Prelecovim vodstvom igra kod Lokomotive od 21 sat. U nedjelju od 18 sati Slaven Belupo dočekuje Hajduk.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 4 3 1 0 9:1 10
2. Hajduk Split 3 3 0 0 8:0 9 
3. Rijeka 3 3 0 0 6:2 9 
4. Osijek 4 2 1 1 6:4 7 
5. Istra 1961 3 2 0 1 5:3 6 
6. HNK Gorica 3 1 1 1 5:5 4 
7. Inter Zaprešić 3 0 1 2 2:6 1 
8. Varaždin 3 0 0 3 2:8 0 
9. Slaven Belupo 3 0 0 3 1:8 0 
10. Lokomotiva Zagreb 3 0 0 3 0:7 0