°C 12

Goričani deklasirali Lokose, ali ispustili bodove: Ovakve utakmice se inače gube

30.11.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice bili su za klasu bolji suparnik od Lokomotive, imali su pregršt prilika pred suparničkim vratima, ali na kraju je na semaforu pisalo 1:1.

Aktualni hrvatski viceprvak nije niti sjena momčadi iz prošle sezone i nije veliko iznenađenje što se nalazi pri samom dnu prvoligaške ljestvice, zajedno s Varaždinom i Istrom 1961.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za preminulog velikana Diega Armanda Maradonu...

Goričani su poveli u otvaranju, Mitrović je izborio kazneni udarac, a Kristijan Lovrić je u 13. minuti sigurno poslao loptu uz samu vratnicu.

To mu je osmi gol sezone i na ljestvici strijelaca napravio je još jedan korak bliže vodećem Gavranoviću, koji ima tek jedan više.

Sve je izgledalo odlično, Kahlina je praktički bio bez posla u prvom dijelu i očekivalo se kako će u nastavku domaći samo još malo dodati gas i prelomiti dvoboj.

Tako je i izgledao početak drugu dijela, Zaprijetili su Mudrinski i Jovičić, ali bez promjene rezultata.

I onda je stigao hladan tuš, koji je dodatno rashladio ovu ledenu velikogoričku večer.

Kallaku je dobio previše prostora, uspio je poslati loptu u sredinu, a Indrit Tuci pogađa pod gredu, neobranjivo za kapetana Gorice.

Nije trebalo puno vremena proći da se Dambrauskasova momčad sabere i krene po novi pogodak, međutim, ovo je bila jedna od onih utakmica nakon koje se ima razloga žaliti za ispuštenim bodovima.

Prvo su izuzetno opasni bili Joey Suk i Špikić, odlazi malo pored gola.

Slično je završio i pokušaj Mudrinskog, iz praktički idealne situacije nije pronašao put do mreže Lokosa.

Srpski centarfor je desetak minuta prije kraja sve odlično napravio, otresao se svog čuvara na rubu kaznenog prostora, namjestio na udarac, topovski opalio, a Hendija je fantastičnom intervencijom loptu odbio preko gola u korner.

U samom finišu još jednu sjajnu priliku ima Dvorneković, koji je s Golubickasom ušao pola sata prije kraja...

Na kraju, osvojen je samo jedan bod, puno premalo s obzirom kakav je bio odnos snaga na travnjaku. Turopoljski prvoligaš je nakon sedam pobjeda i dva poraza upisao i drugi remi te je 23 boda i dalje na trećem mjestu ljestvice.

Vremena za plakanje nema, jer već se u srijedu na Gradskom stadionu igra odgođeni dvoboj 11. prvenstvenog kola, dok je 7. prosinca na rasporedu gostovanje u Puli.

Propuštena je velika prilika da se napravi dodatni pritisak na drugoplasirani Osijek, koji sad ima tri boda prednosti i utakmicu više od Goričana.

"Mislim da smo dominirali gotovo cijelu utakmicu. Možda samo prvih desetak minuta drugog poluvremena je bilo izjednačeno, gdje su oni i iskoristili tu svoju priliku. Više sretno, nego nekom kvalitetnom akcijom. Odigrali smo jako dobro, puno bolje nego Varaždina, ali tada smo osvojili sva tri boda, a sada samo jedan. Nismo zadovoljni, mislim kako smo imali dobre prilike , nismo ih iskoristili..."

"Čekamo sada Slaven Belupo i nadamo se pobjedi pa da zaključimo pozitivno ove tri utakmice u nizu na našem stadionu," naglasio je kapetan Kahlina, koji je kod gola Tucija bio nemoćan.

"Oni su stvarno iskoristili tu svoju šansu, a Hendija je imao sjajnu utakmicu s druge strane. Ono je fantastično obranio Mudrinskom..."

"Mislim da je Lokomotiva prezadovoljan s ovim bodom, jer su trenutno u zoni ispadanja. Ali, nama isto znači svaki bod. Ovakve utakmice se inače gube," potražio je nešto pozitivno u svemu čuvar mreže turopoljskog prvoligaša, jer često se u nogometu dogodi da nakon toliko promašenih prilika na kraju ostaneš praznih ruku. 

 

HT Prva liga, 13, kolo
GORICA - LOKOMOTIVA 1:1 (1:0)
Lovrić 14' (11m) / Tuci 50'

HNK GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Kalik, Suk - Špikić (od 65. Dvorneković), Mitrović (od 65. Golubickas), Lovrić - Mudrinski. Trener Valdas Dambrauskas.
NK LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Kolinger, Papadopoulos, Pivarić - Đira (od 83. Kovačić), Kallaku, Cokaj - Tahiraj (od 75. Gluhaković), Chajia (od 62. Čeliković) - Tuci (od 83. Jelavić). Trener Goran Tomić.
ŽUTI KARTONI: Kalik, Mitrović, Steenvoorden, Suk (Gorica), Kolinger (Lokomotiva)