°C 9

Gorica držala Dinamo u šaci, ali pokleknula u završnici: Toplak 'nema kaj zamjeriti igračima'

24.04.2022.

Damir Žbulj

Gorica niti u 16. međusobnom prvenstvenom okršaju s Dinamom nije uspjela doći do pobjede. Imao je turopoljski prvoligaš aktivan rezultat sve do završnice novog dvoboja, trener Toplak najavio je kako će njegova momčad biti opak protivnik i to su igrači Gorice i pokazali na travnjaku, pred gotovo pet tisuća gledatelja u još jednom nogometnom spektaklu na Gradskom stadionu.

Nije mogao strateg Gorice u ovoj utakmici računati na Krizmanića, Keitu, Mitrovića, od ranije i Suka i Dvornekovića, ali je dobro posložio ekipu, koja je 'držala nulu' sve do 85. minute, kad je Dinamo spretno i sretno došao do pobjedničkog pogotka.

Petković se izborio za jednu loptu, koja je u nekontroliranom luku pala ravno ispred Arijana Ademija, a kapetan Dinama je prvo pogodio vratnicu i tek je odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu, pored nemoćnog Kotarskog.

Čuvar mreže Gorice je bio sjajan ovu utakmicu, zaustavio je nekoliko izglednih gostujućih pokušaja, ali u ovoj situaciji nije imao šanse...

Skinuo je 'mrtvaca' Oršiću nekoliko minuta prije gola, a tijekom cijelog dvoboja bio je glavna karika domaće obrane!

Bila je ovo utakmica s dosta tenzija, jer Dinamo se s Osijekom i Hajdukom bori za naslov prvaka, a u par navrata je i 'zaiskrilo' među igračima. Međutim, pod vodstvom 'novog' trenera Ante Čačića ipak je uspio napraviti još jedan korak prema obrani titule.

Gorica je odlično parirala favoriziranom suparniku, nekoliko puta je uspjela stvoriti opasne situacije u suparničkom kaznenom prostoru, ali Fruk, Kalik i Musa nisu bili dovoljno prisebni u završnici.

Toplak može biti zadovoljan kako je njegova momčad izgledala protiv branitelja naslova i lidera prvenstava, no, nakon poraza od Hajduka i Dinama u idućem kolu kod Slaven Belupa ima imperativ i pozitivnog rezultata.

"Tužan sam, nisam baš sretan nakon takvog poraza. Mislim da smo utakmicu mogli odvesti u X. Preplašeno smo ušli u susret, predaleko smo stajali od igrača. Nakon 20-ak minuta smo se 'oslobodili' i nakon toga smo bili OK. Međutim, sve ono što smo kreirali, nismo došli do završnice. Nemamo taj kvalitetni zadnji pas, nemamo rješenja da bismo bili opasni. Zato nismo uspjeli zaprijetiti Dinamu," istaknuo je strateg turopoljskog prvoligaša pa dodao:

"U principu, igračima nemam kaj zamjeriti. Bili su na maksimumu, morali smo napraviti opet neke prisilne zamjene. Na kraju smo uveli naša dva juniora da osjete atmosferu i sve u svemu bili smo na maksimumu i to me može radovati. Nikad ne slavim poraze pa tako niti ovaj."

"Bili smo bolji nego u Splitu, a sve ostalo me ne zanima..."

Imao je problema sa sastavljanjem prvih 11, odlučio je zaigrati s trojicom u zadnjoj liniji, s Musom i Frukom na bekovskim pozicijama.

"Jovičić je pravi kapetan, od kada sam ja stigao igra baš dobro.  Imamo problema s bekovima, tu se 'krpamo' i zato sam prešao u ovaj utakmicu na trojicu u zadnjoj liniji, kako bismo lakše zatvorili stranu. Preko Emrelija su nam stvarali dosta problema, ali Fruku ne zamjeram ništa, jer to nije njegova pozicija. Jedino on mora u fazi napada biti konkretniji.  Mislim da smo izvukli maksimum iz ovog kadra," analizirao je Toplak pa najavio iduće kolo i gostovanje u Koprivnici:

"U ponedjeljak imamo slobodan dan, u utorak ćemo napraviti dobru analizu, idemo zaliječiti rane i idemo u pripremu za Belupo. Bit će teško, ali idemo odigrati jednu hrabru utakmicu. Pritisak nam nije velik, možemo se opustiti i odigrati dobro." 

U posljednja četiri kola Goričani igraju kod Slaven Belupa, igraju doma s Lokomotivom, gostuju kod Hrvatskog dragovoljca i na kraju sezone na Gradskom stadionu dočekuju Osijek, koji trenutno za vodećim Dinamom zaostaje pet bodova.