°C 11

Fruk se vratio treninzima, Sopić se nada novim bodovima spasa

10.03.2023.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice svoju borbu za opstanak u SuperSport HNL-u nastavljaju ovog petka od 17 sati na svom travnjaku protiv Istre 1961, ekipe koja ove sezone igra odličan i efikasan nogomet i koja je na ljestvici apsolutno zasluženo blizu pozicija koje vode u Europu, sa samo pet bodova manje od trećeplasiranog Osijeka.

"Trener Garcia je više od dvije godine u Puli i vide se konture njegovog rada. To je momčad koja teži igri s velikim posjedom lopte, ali bez obzira tko dolazi i s kim igramo, mi jednostavno moramo pokušati uzeti sva tri boda i da se pokušamo približiti Šibeniku," najavio je trener Gorice Željko Sopić, koji će protiv Puljana ponovno imati gotovo kompletan kadar.

Vraćaju se u sastav Pršir i Mrzljak, ali zbog kartona pravo nastupa nema Steenvoorden. Ozlijeđen je napadač Vujnović, ali raduje povratak treninzima Tonija Fruka, koji je u četvrtak napunio 22 godine i koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji igrač ove Gorice.

"Ne gledam njih, gledam nas. Neće biti Steenvoordena, koji u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje i njegov nesmotren start nas je gotovo koša da se iz Koprivnice vratimo bez ijednog boda. Koga nema, bez njega se može i mora. Bit ćemo jači u veznom redu, ali će nam nedostajati on u obrani. Tako će biti iz kola u kolo, netko će moći nastupiti, netko ne."

"Jako mi je drago da nam se na treninzima priključio Toni Fruk, kojeg nije bilo mjesec i pol dana i nadam se kako će kroz idućih par tjedana ući u neki natjecateljski ritam i formu i kako će uskoro moći participirati, ako ne prije onda nakon reprezentativne pauze," istaknuo je strateg Gorice.

Žuto-zelene u Veliku Goricu stižu bez svog najboljeg igrača i napadača, jer će Ante Erceg zbog incidenta na utakmici s Rijekom u prošlom kolu, morati pauzirati čak devet utakmica, nakon kazne disciplinskog suca...

Možda će vratar Gorice Božidar Radošević ipak imati manje posla: "Ekipa ima uzlaznu putanju, konstantno rastemo i nadam se da možemo protiv Istre potvrditi dobre rezultate protiv Lokomotive i u Koprivnici, dobrom igrom i pobjedom."

"Vjerujemo u pozitivan ishod, respektiramo Istru, koja možda igra i najbolji nogomet. Nadamo se kako ćemo uspjeti ostvariti pobjedu..."

I gosti iz Pule u ovoj dvoboj ulaze maksimalno motivirano:

"Za Goricu smatram da nije još gotova..."

"Trener Sopić donio im je jednu novu dimenziju i imaju stvarno neke odlične igrače poput Fućka, Mitrovića, Pršira te mnogih drugih, agresivnijih," između ostalog je poručio Gonzalo Garcia, strateg Istre.

Turopoljski prvoligaš je na ljestvici i dalje na posljednjem mjestu s tek 13 osvojenih bodova, ali sada samo sedam manje od Šibenika i zone spasa.

Šibenčani će u subotu ugostiti Dinama i ovaj vikend Sopić i njegovi nogometaši imaju priliku dobrom partijom i pobjedom nad Istrom dodatno smanjiti zaostatak.

Bit će za to potrebna i podrška navijača u ovim teškim vremenima za klub...