°C 6

Fantastičan preokret za peto domaće slavlje nad Hajdukom: Kahlina u 100. minuti 'skinuo' penal i sačuvao pobjedu

04.10.2020.

Damir Žbulj

Peti put u nizu nogometaši Hajduka poraženi napuštaju Veliku Goricu! Nevjerojatan je to podatak, jer Splićani puno bolje prolaze i na Maksimiru kod Dinama, no, kad dođu na Gradski stadion Goričani im održe pravu nogometnu lekciju...

Bilo je tako i ovaj put, u dramatičnoj, infarktnoj i nevjerojatnoj utakmici u kojoj je bilo svega što ovaj sport može pružiti! Gorica je do nova tri boda stigla sjajnim preokretom u nastavku, a još dugo, dugo će se pamtiti spektakularna obrana Kristijana Kahline, koji je u desetoj minuti sudačke nadoknade 'skinuo' penal Jairu i sačuvao pobjedu!

Gosti su poveli iz penala u finišu prvog poluvremena nakon neporeznog starta Muse Muhammeda, Caktaš je bio strijelac, no, u nastavku je turopoljski prvoligaš preokretom stigao do još jednog slavlja protiv nekadašnjih 'majstora s mora'. Imali su Splićani, pogotovo u prvom dijelu, nekoliko sjajnih prigoda, ali njihov je problem što ih nisu znali iskoristiti, ali i što su na posljednjoj prepreci imali i ovaj put posebno inspiriranog goričkog kapetana...

 

Ulazak Dvornekovića i Čanađije na početku nastavka promijenio je krvnu sliku momčadi, Gorica je postala opasnija, a do izjednačenja je stigla u 62. minuti, kad je Lovrić iz drugog pokušaja realizirao novi kazneni udarac na ovoj utakmici.

Prekršaj nad Čanađijom tek je dosuđen nakon reakcije VAR sudaca, vratar Posavec prvi Lovrićev udarac obranio, ali je novom VAR provjerom utvrđeno kako se pomaknuo s crte i tako stekao nedozvoljenu prednost.

'DOMAĆI DEČKO' ČOLINA - TRAGIČAR

Gorica je uskoro imala i brojčanu prednost na travnjaku, kad je 'domaći dečko' u hajdučkom dresu, Velikogoričanin David Čolina zbog povlačenja Hamada u kontranapadu zaradio drugu javnu opomenu.

Igrača više u polju Dambrauskasova momčad koristi u 77. minuti, kad je Čabraja ubacio, još jedan 'adut s klupe' Ognjen Mudrinski prebacio je loptu, a Hamad je zakucao pod gredu. I tu je VAR imao posla, gledalo se je li zaleđe, no, sve je bilo milimetarski precizno i prema pravilima.

U završnici tek prava drama!

U Veliku Goricu stigla je najavljena oluja, jak vjetar i kiša otežali su igru, a zbog svih brojnih prekida Damir Batinić označio je osam minuta sudačke nadoknade...

Doslovno u zadnjim sekundama dodanog vremena, nakon gužve ispred Kahline i nove reakcije VAR-a, Hajduk dobiva još jedan jedanaesterac.

Caktaša je trener Hari Vukas prije kraja povukao iz igre, Jairo je preuzeo odgovornost, ali je kapetan Kristijan Kahlina majstorski pročitao njegov udarac i loptu iz samog kuta odbio u korner. I tu se gledalo je li Kahlina krenuo ranije, međutim, sve je bilo čisto i uskoro je moglo krenuti veliko slavlje igrača, stručnog stožera i više od tisuću i pol navijača, koliko ih se okupilo na tribinama velikogoričkog stadiona.

Kahlina je u svakom pogledu bio junak ovog dvoboja, jer je u svom 150. nastupu, i u prvom i u drugom poluvremenu, imao nekoliko sjajnih intervencija kojima je održao Goricu na životu i otvorio šansu za ovakav spektakularni preokret u nastavku! 

U idućem kolu na redu je Dinamo, ali prije toga treba u srijedu kod drugoligaša u Sesvetama izboriti osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. 


HNK GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec (od 73. Suk), Kalik (od 46. Čanađija) - Špikić (od 46. Dvorneković), Hamad, Lovrić - Matar (od 56. Mudrinski). Trener Valdas Dambrauskas
HNK HAJDUK: Posavec - Jakoliš, Dimitrov, Vušković, Čolina - Jurić (od 56. Nejašmić), Jradi (od 86. Atanasov) - Jairo, Caktaš (od 86. Teklić), Gyurcso (od 73. Mujakić) - Diamantakos. Trener Hari Vukas