°C 4

Dvorneković: Uzet ćemo bodove negdje drugdje

11.09.2021.

Damir Žbulj

Na otvaranju osmog kola HT Prve lige Gorica je propustila svladati Hrvatski dragovoljac i tako barem privremeno preuzeti vrh ljestvice.

Ekipa Krunoslava Rendulića je dominirala većim dijelom dvoboja, stvorila je sasvim dovoljno prilika, promašila penal, uzdrmala gredu, imala prednost, ali trenutak nepažnje u 74. minuti koštao je Goričane još jednog ovosezonskog slavlja.

"Sigurno da ne možemo biti zadovoljni s osvojenim bodom na domaćem terenu protiv Hrvatskog dragovoljca. S druge strane, raduje nas naša igra drugo poluvrijeme, kreirali smo puno šansi..."

"Tijekom utakmice poništena su nam dva pogotka, promašili smo penal, pogodili smo prečku, protivnički igrač izbio je loptu s linije..."

"I onda jednostavno slijedi kazna! Kad ne zabiješ, jasno je da onda dobiješ gol. Sada što je tu je, izgubili smo dva boda, nadoknadit ćemo ih negdje drugdje."

"Što se tiče pristupa i energije tu nemam zamjerke igračima, treba ih pohvaliti za uložen trud, koji ovaj put nije naplaćen. Ako budemo i dalje takvi, sigurno ćemo to negdje naplatiti," slikovito se izrazio Rendulić pa najavio iduće izazove.

U narednom tjednu Gorica ih ima dva.

"U utorak imamo Kup, idemo korak po korak i u Senju nas čeka zahtjevna utakmica. Idemo po prolaz, a onda ćemo kasnije razmišljati o Osijeku."

Matija Dvorneković također nije bio sretan ishodom utakmice s posljednjom ekipom na tablici.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu bili malo 'spori', nismo bili konkretni, ali smo u drugom dijelu to puno ubrzali, stvorili puno prilika. Poništena su nam dva pogotka, fulali smo penal, ali i poveli..."

"Praktički iz jedne bezopasne situacije smo dobili gol i nakon toga se nismo uspjeli vratiti."

"Nije bilo lako probiti njihov blok, ali na kraju krajeva smo zabili tri gola, ali kod dva su milimetri odlučili da nisu bili regularni i da ih VAR poništi! Očito da treba malo i sreće, mi je ovaj put nismo imali."

"Veseli nas što smo odigrali dobro, pogotovo drugo poluvrijeme i to je put kojim trebamo nastaviti dalje. Uzet ćemo bodove negdje drugdje," najavio je gorički Nindža.

Dvoboj Gorice i Hrvatskog dragovoljca ostat će upisan u povijesti hrvatskog prvoligaškog nogometa kao prvi kojeg je vodila glavna sutkinja, Ivana Martinčić iz Koprivnice.

"Dogovorili smo se između sebe da joj probamo maksimalno olakšati taj debi. Nije niti njoj bili svejedno, ali mislim da je sve odradila korektno. Imala je tih nekoliko intervencija VAR-a, svirala je jedanaesterac, bilo je dosta grubih prekršaja koje je dobro procijenila i kaznila žutim kartonima. Mislim da je svijetla budućnost pred njom," smatra Dvorneković.

Hrvoje Babec je još jednom pokazao kako je jedan od boljih mladih veznjaka u Hrvatskoj, zabio je i pogodak pa je velika šteta što na kraju nisu osvojena sva tri boda.

"Sretan sam ja zbog gola, ali kad nismo uzeli sva tri boda sada je to manje bitno. Žao mi je što nismo zadržali pobjedu, jer smo dominirali tijekom cijelog susreta. Dobro smo odgovorili na zahtjeve trenera, ali nam se to na kraju nije isplatilo. Ali, to je nogomet, nismo mi jedini koji su imali toliko prilika, a na kraju izvukli samo bod."

"Moramo raditi na realizaciji pa će bodovi doći negdje drugdje."

"Nakon Kupa u Senju imat ćemo nekoliko dana pripreme za Osijek. Idemo tamo sa samopouzdanjem, borit ćemo se i nadamo se pozitivnom ishodu."

Nehaj je hrvatski trećeligaš i ipak ne bi smio biti prevelika prepreka za Goričane.

"Niželigaški klubovi su posebno 'nabrijani' na nas, ali idemo pobijediti Nehaj pa onda razmišljati o Osijeku," zaključio je Babec.

 

(Foto: HNK Gorica)