°C 8

Dva gostovanja na startu, mladi Albanac prvo pojačanje Gorice

31.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice saznali raspored utakmica i suparnika u novoj natjecateljskoj sezoni HT Prve lige.

S pripremama počinju već u subotu, a dva tjedna kasnije čeka ih gostovanje kod Varaždina, ekipe koja je u finišu prošle sezone pobjedom na Gradskom stadionu zaustavila europske ambicije Goričana. Varaždinci su pod vodstvom Samira Toplaka u kratkom vremenu prošli put od 'otpisanih' pa do najugodnijeg iznenađenja prvoligaškog društva.

U drugom kolu, 22. kolovoza, na rasporedu je još jedno gostovanje, u Koprivnici kod Slaven Belupa, a prvi domaći dvoboj Gorica igra 28. kolovoza protiv povratnika u Prvu HNL, Šibenika.

U četvrtom kolu slijedi gostovanje kod Lokomotive pa je onda na rasporedu susret protiv Istre 1961 ili Orijenta, ovisno tko u doigravanju izbori mjesto u hrvatskoj klupskoj eliti. U šestom kolu Goričani igraju u Osijeku, u sedmom doma s Hajdukom, u osmom kod Dinama, a prvi krug zatvaraju 24. listopada kod kuće s Rijekom.

Počelo je slaganje kadra za novu sezonu, a prvo pojačanje trebao bi biti 23-godišnji Albi Doka, bivši mladi albanski reprezentativac, desni bek tamošnjeg prvaka Tirane, koji bi trebao pojačati konkurenciju Muhammedu Musi.
Doka je prošle sezone upisao 26 prvenstvenih nastupa i tri pogotka.

Klub su nakon isteka ugovora ovog ljeta napustili Michal Maslowski, Ivan Čović, Maks Juraj Ćelić, a već ranije i Patrik Periša i Martin Maloča.

Čeka se realizacija milijunskog transfera Kristijana Lovrića, koji je poprilično izgledno odigrao posljednju utakmicu za turopoljskog prvoligaša.

Ovisno hoće li kapetan Kristijan Kahlina napustiti Goricu, prvi ili drugi vratar bit će Ivan Banić, čeka se potpuni oporavak Pauliusa Golubickasa, a dogovoren je i ostanak Ognjena Mudrinskog.

(Foto: Instagram)