°C 8

Dinamo 'pomaže' i Gorici

26.02.2021.

Damir Žbulj

Novi veliki europski uspjeh Dinama, nova pobjeda nad ruskim Krasnodarom i plasman u osminu finala Europske lige mogao bi izravno imati utjecaja i na Goricu! Hrvatski prvak je domaćom pobjedom 1:0 protiv Krasnodara s ukupnih 4:2 prošao među 16 najboljih, a za novo slavlje pobrinuli su se asistent Kristijan Jakić i strijelac Mislav Oršić.

Ako turopoljski prvoligaš napravi toliko željeni i sanjani iskorak i osigura svoje mjesto u UEFA Europskoj konferencijskoj ligi (UECL), novoosnovanom natjecanju krovne kontinentalne nogometne organizacije, mogao bi imati status nositelja i prema tome i 'lakše' suparnike u kvalifikacijskoj rundi.

Goričani su sada na 47. poziciji UECL ljestvice koeficijenata (5.135), preskočila je grčki Aris i jako je blizu švicarskom St. Gallenu. Ako Dinamo nastavi sa sjajnim rezultatima očekujemo novi rast koeficijenta hrvatskih klubova i prema tome i povoljniji ždrijeb u eventualnom europskom nastupu.

Ekipa pod vodstvom Siniše Oreščanina na najboljem je putu da to i ostvari, jer je trenutno na fantastičnoj trećoj poziciji s pet bodova zaostatka za Osijekom i Dinamom, a ima čak 11 bodova prednosti ispred Rijeke. 

U nedjelju je na rasporedu novi izazov, u goste na Gradski stadion stiže Istra 1961, koja je trenutno posljednja na ljestvici, ali je u zadnja tri međusobna prvenstvena dvoboja s Goricom ostala neporažena. 

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)