°C 16

Damir Martin 'zapalio plamen' Dana sporta u Velikoj Gorici

13.04.2022.

Damir Žbulj

Prekrasno je bilo ponovno vidjeti krcat Park dr. Franje Tuđmana, a ono što je najbolje u cijeloj ovoj priči Plazma Sportskih igara mladih i Telemach Dana sporta u Velikoj Gorici što je Tuđmanac bio prepun djece, naših osnovnoškolaca, koji su se došli natjecati u graničaru i atletici, ali prije svega družiti i stjecati nova prijateljstva.

Učenice i učenici nižih razreda Osnovnih škola s cijelog našeg velikogoričkog područja i okolice, njihove učiteljice i učitelji, njihovi roditelji, volonteri i organizatori, ma svi okupljeni jednostavno nismo mogli sakriti osmijeh na licu kad su vidjeli kako izgleda najljepši velikogorički park.

Za svečano otvorenje pobrinuo se naš proslavljeni veslač, višestruki europski i svjetski prvak, naš dvostruki srebrni i brončani olimpijac Damir Martin, uzor mnogim mladim hrvatskim sportašima, koji je već nekoliko godina naš ponosni sugrađanin.

Dotrčao je s bakljom u ruci i zapalio je prigodni plamen, baš poput onog na Olimpijskim igrama te je označio da natjecanje može početi.



Sve je prigodno pozdravio i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar: "Draga djeco, hvala vam svima što se došli! Bavite se sportom, živite zdravo, učite se fair playu i budite dobri i ponosni na svoj grad, baš kao što se to i danas!"

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi! Od pokretanja je u Igrama sudjelovalo više od dva milijuna djece.

Jedna od organizatorica je upravo iz Velike Gorice, Tihana Butorac: "Ove godine imamo u planu održati natjecanja u 24 hrvatska grada, ali zaista moram reći kako je u Velikoj Gorici najbolja atmosfera do sada! Nećemo se samo natjecati, nego ćemo i navijati za svoje kolege, važan je fair play, uživajte u svemu i vidimo se Splitu," poručila je voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih.



Pobjednici gradskog natjecanja ostvaruju pravo sudjelovanja na velikoj državnoj završnici u Splitu, gdje će boraviti tri dana, uz osiguran prijevoz i smještaj te će braniti boje Velike Gorice i našeg Turopolja u natjecanjima s djecom iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih svojevrsni su fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka godine do kraja kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova, od malog nogometa ulične košarke, rukometa i odbojke, preko tenisa i stolnog tenisa do odbojke na pijesku, šaha, graničara i atletike.