°C 7

Dambrauskas razočaran, Prelec nesretan: Zbog toga smo tu gdje jesmo

05.07.2020.

Damir Žbulj

Dvoboj Istre i Gorice završio je bez pobjednika, rezultatom 2:2, a oba trenera bila su utučena nakon konačnog ishoda.

Goričani su se vratili nakon primljenog pogotka u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i brzinskim preokretom početkom nastavka okrenuli su rezultat u svoju korist. Imali su i veliku šansu Ndiayea za konačni udarac. No, Puljani su se u završnici uspjeli vratiti i propustiti nekoliko izglednih prilika za veliko slavlje...

"Bila je to jako teška utakmica, kao što smo očekivali. Čestitke Istri, igrali su dobro i držali su se svog plana. Domaćinska su momčad, nitko ovdje ne uzima lako bodove. Mislim da nam je malo ponestalo energije, ali i racionalnosti. Trčali smo gore-dolje po travnjaku, bez nekog smisla i sustava..."

"Imamo još dosta toga što trebamo popraviti. Primili smo puno pohvala na račun naših pobjeda nad Rijekom i Hajdukom, ali daleko je to od onog kako želimo izgledati. Istra nas je dobro analizirala, zatvorila je sve prilaze svom kaznenom prostoru. Pokušavali smo, ali nedostajalo je završno proigravanje i možda smo premalo lopti ubacili u njihov 16-erac," smatra Dambrauskas.

"U drugom poluvremenu smo to popravili i odmah smo zabili dva pogotka. Imali smo šansu i odlučiti utakmicu, ali je Ndiaye propustio zabiti. Kod 1:3 mislim da bi utakmica bila gotova. Ovako su se uspjeli vratiti i pronaći dodatnu energiju, zaslužen je njihov bod na kraju," dodao je trener turopoljskog prvoligaša.

U idućem kolu, u petak 10. srpnja u 20 sati, na Gradski stadion dolazi Varaždin. 

"Jako sam razočaran, ovo je bila velika prilika da zadržimo pritiska na petu poziciju. Došli smo po pobjedu, ali nismo nažalost pronašli način kako to ostvariti. Imali smo dobra razdoblja, ali nismo uspjeli prelomiti utakmicu.

"Iskreno, ne razmišljam koliko imamo bodova. Koncentrirao sam se na ovaj susret, pogotovo nakon Dinama, Rijeke i Hajduka. Ostaju nam tri utakmice i pokušat ćemo nastaviti raditi ono što smo radili i do sada," zaključio je Dambrauskas.

Velikogoričanin na klupi Puljana, Ivan Prelec, već je ove sezone proživio slične situacije...

"Nesretni smo. Više puta ove sezone smo zaslužili bolji rezultat od onog kako je završilo. No, ono što te ne ubije to te ojača, pa sad imamo to priliku proživljavati. Imamo još tri utakmice, tri teška protivnika, od toga dva gostovanja. Ovo je nogomet i trebamo nastaviti davati maksimum. Navijači su nam dali vjetar u leđa, bili smo puno kompetitivni, ali treba to pokušati napraviti i na gostovanjima."

"Dobro smo kontrolirali situaciju, vodili ali smo ponovno prelako primili dva pogotka. Bilo se teško nakon toga 'vaditi', no, momčad je ponovno pokazala karakter. Pokušali smo mi preokrenuti..."

"Nažalost, neće nas. Stvorili smo dosta šansi koje nismo iskoristiti i zbog toga smo tu gdje jesmo. Vidjeli smo to više puta već ove sezone. Igrači su ostavili zadnji atom snage na terenu, hvala navijačima i svima koji ovo proživljavaju s nama i na kraju nam daju podršku. To nam je veliki poticaj da se borimo dalje. Ova Istra zaslužuje puno više nego što trenutno dobiva," zaključio je Prelec.

Istra tri kola prije kraja za 'sigurnom zonom' i Varaždinom zaostaje šest bodova, a idući izazov Preleca i njegove nogometaše čeka u subotu u Osijeku.


HT Prva liga
1. Dinamo 32 +43 76
2. Lokomotiva 33 +18 60
3. Osijek 32 +17 56
4. Hajduk 32 +17 54
5. Rijeka 32 +10 52
6. Gorica 33 -3 47
7. Slaven Belupo 33 -19 34
8. Varaždin 33 -21 30
9. Istra 1961 33 -28 24
10. Inter-Zaprešić 33 -34 17