°C 14

Dambrauskas: Nogomet je ponekad okrutan

30.11.2020.

Damir Žbulj

Trener Valdas Dambrauskas nije mogao biti zadovoljan rezultatom utakmice protiv Lokomotive. Njegova momčad je dominirala, stvarala prilike, a na kraju je osvojila tek jedan bod.

No, to je nogomet, jer rije samo nekoliko dana prema prikazanome na travnjaku Gradskog stadiona Varaždin je zaslužio nešto više od poraza, a Goričani su ipak uzeli sva tri boda.

"Uzeli smo jedan bod, a izgubili dva. Nogomet je ponekad okrutan i ne završi onako kako bi trebalo. Svaka čast Lokomotivi, imali su neki svoj plan, u nekim trenucima su se očajnički branili..."

"Moja ekipa je odigrala jako dobro. Imali smo i ritam i energiju, bili smo zaista jako, jako dobri. Dominirali smo i odigrali jednu od boljih naših utakmica. No, Lokomotiva je imala malo sreće, a njihov vratar Hendija je bio igrač utakmice," naglasio je litavski strateg.

Vremena za 'plakanje' nema, već u srijedu u goste stiže neugodni Koprivničanci, koji su u svom posljednjem nastupu projurili kroz Šibenik.

"Znamo jako dobro što nas čeka u srijedu protiv Slaven Belupa. Oni imaju svoj stil, a mi svoj, u potpunosti drugačiji. Puno su defenzivniji, a mi želimo preuzeti rizik i napasti ih. Bit će zanimljivo, a iskreno se nadam kako ćemo u pripremi dvoboja popraviti ove neke stvari koje nisu bile dobre protiv Lokomotive, prije svega realizaciju."

"Stvorili smo puno prilika, ali taj završni udarac nije bio na pravoj razini," analizirao je Dambrauskas pa zaključio:

"Ekipa je u odličnom stanju, svi su pozitivni i što je najvažnije zdravi. Napravio sam samo dvije zamjene, jer je bila to utakmica u kojoj smo imali energije, napadali smo i nije bilo potrebe ništa mijenjati, samo zato da se nešto mijenja. No, za iduću utakmicu sasvim izgledno je da ćemo napraviti neku rotaciju. Imamo više od 20 igrača na raspolaganju i svi oni naporno rade i dobro treniraju. Odlučit ćemo neposredno prije iduće utakmice što ćemo točno napraviti."

Pogled na ljestvicu jasno ukazuje tko će u srijedu biti favorit za pobjedu. Gorica je na trećem mjestu s 23 osvojena boda, a Slaven Belupo skupio je čak devet manje, uz jednu odigranu utakmicu više. U prvom međusobnom ovosezonskom okršaju turopoljski prvoligaš slavio je krajem kolovoza u Koprivnici s 2:1, ali tek preokretom u završnici dvoboja, golovima Mudrinskog u posljednjim minutama.

(Foto: HNK Gorica)