°C 6

Dambrauskas: Ne možemo sada plakati, idemo se pripremati za Hajduk

27.09.2020.

Damir Žbulj

Gorica je s igračem manje u završnici dvoboja u Gradskom vrtu preko Lovrića stigla do izjednačenja, ali je u sedmoj minuti sudačke nadoknade primila gol kojim je Osijek stigao do sva tri boda.

-->> Drama u Gradskom vrtu: Lovrićev gol nije bio dovoljan, Osijek u sedmoj minuti sudačke nadoknade uzeo bodove

Turopoljski prvoligaš nije pružio partiju za pamćenje, ali niti neke sudačke odluke nisu ovaj put išle na stranu Goričana...

"Bila je teška utakmica i moramo čestitati Osijeku na pobjedi. Igrali su do kraja i došli su do rezultata kojeg su željeli."

"Moji igrači bili su heroji, u ovim okolnostima. Stigli smo blizu boda, možda i pobjede. Moramo se vratiti treninzima i pokušati napredovati," rekao je nakon prvog ovosezonskog poraza trener Dambrauskas pa dodao:

"Mislim kako smo taktički odigrali vrlo dobru utakmicu, bili smo blizu."

Gorica je i treću utakmicu u nizu ostala s igračem manje na travnjaku. U dvoboju s Istrom pocrvenio je Steenvoorden, u finalu Županijskog kupa s Kurilovcem ranije je u svlačionicu morao Nasiru Moro, dok je u Osijeku isključenje zaradio Albanac Doka.

"Imamo kvalificirane suce, imamo VAR, ako su tako odlučili tko sam ja da im ne vjerujem. Presudili su protiv nas, ali u budućnosti će možda odluke ići i na našu stranu. Ne razmišljam o tim stvarima, ja sam trener i odgovoran sam za treninge i utakmice, ali ne i za suđenje. Bilo bi to previše..."

Nakon uvodne četiri pobjede Gorica je podbacila u domaćem dvoboju s Istrom i uzela samo bod, u Osijeku je ostala praznih ruku, a prilika za iskupljenje bit će u subotu 3. listopada od 19.05 sati na Gradskom stadionu protiv splitskog Hajduka.

"Neće biti problema s podizanjem raspoloženja, svi žele igrati. Atmosfera je pozitivna u ekipi, mislim kako rastemo, ali to nije dovoljno da se dobije ekipa poput Osijeka, koji je po mojem mišljenju vrhunska momčad. U Gradskom vrtu neće puno klubova uzeti bod, a kamoli sva tri. Bili smo blizu, ali ne možemo sada plakati. Najvažnije se sada vratiti treninzima i pripremiti za Hajduk," zaključio je Dambrauskas.

HT Prva liga:
1. Dinamo 5 +11 13
2. HNK Gorica 6 +6 13
3. Osijek 6 +1 10
4. Hajduk 4 +2 7
5. Varaždin 5 -3 7
6. Rijeka 4 -2 6
7. Slaven Belupo 5 -1 4
8. Šibenik 6 -3 4
9. Istra 1961 6 -4 4
10. Lokomotiva 5 -7 4