°C 6

Črnko dao otkaz treneru

05.11.2022.

Damir Žbulj

Ono što je većina turopoljskih ljubitelja nogometa priželjkivala još prije nekoliko tjedana, napokon se i dogodilo.

Igor Angelovski više nije trener Gorice.

U deset prvenstvenih utakmica bivši makedonski izbornik nije upisao niti jednu pobjedu, osvojila je Gorica u tom razdoblju tek dva boda, a niti igra nije bila obećavajuća i nije se vidio neki konkretni napredak nakon odlaska Samira Toplaka, kad je momčad barem igrala ofenzivnije i stvarala šanse, ali nije bilo željenih rezultata.

Pod vodstvom Angelovskog ekipa je više mislila kako obraniti svoj gol i to je na kraju dovelo do slabih partija i deprimirajućih poraza. Jedini 'uspjeh' bio je prolazak u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa, protiv drugoligaša Dubrave Tim kabel, golom za 3:2 u sudačkoj nadoknadi. 

Iako je Uprava na čelu s predsjednikom Nenadom Črnkom još početkom prošlog tjedna dala Angelovskom 'punu podršku do kraja sezone', bilo je jasno nakon zadnje partije u Puli i novog poraza u sudačkoj nadoknadi kako se Makedonac neće još dugo zadržati u klubu.

-->> Još jedan poraz Angelovskog i njegove taktike: Nemam zamjerki, odigrali smo onako kako smo se dogovorili

Goricu u srijedu čeka osmina finala Kupa u Šibeniku, a nakon toga i posljednji ovogodišnji dvoboj u SuperSport HNL-u, doma s Varaždinom, a pozitivni rezultati probudili bi nadu u 'happy end' na kraju sezone.

Zimska pauza će biti duga, bit će potrebno napraviti promjene na svim klupskim razinama, ako se želi da Turopolje i dalje ima nogometnog prvoligaša.

Iz kluba je najavljeno kako će novi trener biti poznat do ponedjeljka.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će Črnko ovaj put odabrati.

Nakon odlaska Dambrauskasa nije pogodio niti s Oreščaninom, Rendulićem, Toplakom, a pogotovo ne Angelovskim.