°C 9

Čabraja: Pokazali smo da možemo protiv Dinama, samo treba odigrati bez straha

20.06.2020.

Damir Žbulj

Svakom nizu jednom dođe kraj, stara je narodna mudrost, pa će tako sigurno jednom stati i serija Dinamovih pobjeda nad Goricom. U protekle dvije prvoligaške sezone hrvatski prvak slavio je u svih sedam međusobnih okršaja. U nekima su Goričani bili jako blizu pozitivnog rezultata, u nekima i nisu imale previše šansi...

Tračak nade prije početka nastavka sezone donijela je pripremna 3:2 pobjeda na Maksimiru, u kojoj je Dambrauskasova momčad izgledala rastrčano, poletno i kombinatorno, ali nažalost, nije puno od toga prikazala u posljednja tri dvoboja, pogotovo na gostovanju u Koprivnici i Osijeku. Poraz u posljednjem kolu u potpunosti je Goricu udaljio od europskih ambicija, no, u završnih sedam susreta momčad jednostavno ne smije ostati bez motivacije i želje za napretkom.

Dinamo u Veliku Goricu dolazi samo s jednim ciljem, pobjedom i matematički osigurati i proslaviti novi naslov prvaka Hrvatske.

-->> Jovičević dolazi s Dinamom proslaviti titulu: Imao sam u Gorici predivno djetinjstvo

Nadamo se kako Gorica večeras na Gradskom stadionu od 21.05 sati ima plan kako se suprotstaviti snažnijem suparniku i kako će napokon i u prvenstvenom dvoboju s Dinamom doći do nekog boda.

"Naravno, nakon poraza, raspoloženje nije najbolje. Dobro je što tako brzo dolazi nova utakmica. Nadam se da možemo odigrati bolje nego u Osijeku. Mislim da je tamo prvo poluvrijeme pripalo domaćinu, drugo nama, ali Osijek je na kraju izašao kao pobjednik. Imali su više kvalitete, vjerojatno su imali i veću želju, pogotovo u prvom poluvremenu, kad su poveli. Kasnije su nam prepustili inicijativu i vrebali iz kontri. Tako je i bilo, sve je išlo po njihovom planu," istaknuo je litavski trener turopoljskog prvoligaša.

Dvoboj će se igrati uz prisustvo gledatelja, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dozvoljena je jedna trećina kapaciteta...

"Napokon igramo doma, poslije tako dugo vremena i više od tri mjeseca, koliko se na Gradskom stadionu nije igrao prvoligaški nogomet. Vjerujem kako je to ljudima nedostajalo, kako će biti gledatelja na tribinama, koji će nam dati podršku. Dat ćemo sve od sebe kako bismo prezentirali dobar nogomet."

NE SMIJE BITI STRAHA

Dambrauskas je najavio hrabru i borbenu partiju svoje momčadi, navijači to priželjkuju i iščekuju...

"Jako dobro se zna koja je najbolja ekipa u Hrvatskoj. Dinamo je poznat i diljem Europe. Najvažnije je da igrači shvate kako ne smije biti straha, to je najvažnije kad izlaziš na travnjak."

"Sve ostalo proizlazi iz toga. Ako se bojiš, bit ćeš nervozan i radit ćeš pogreške. Ako nemaš straha također ćeš griješiti, ali drugačije ćeš reagirati i pokušat ćeš nastaviti igrati kako znaš. Dinamo je snažnija momčad od nas, bit će prvaci sigurno, no, imamo i mi neke svoje planove. Imamo neke svoje prednosti, dobili smo ih nedavno, makar je to bila prijateljska utakmica. Pokazali smo kako možemo igrati dobro. Prije svega to želim vidjeti, da igrači ispune sve svoje zadatke, koje smo radili na treningu. Puno toga polažem u trenažni proces, vjerujem u međusobnu komunikaciju, u dobre odnose unutar momčadi, kad imaš sve to onda i rezultat mora doći."

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li biti promjena u početnoj postavi u odnosu na utakmicu s Osijekom. Ognjen Mudrinski će zbog ozljede neko vrijeme izbivati s travnjaka, a još nekoliko igrača je upitno...

"Imamo nekih problema. U Osijeku smo na poluvremenu uveli dvojicu igrača, a oba su morala kasnije napustiti igru zbog ozljeda. Mislim da mi se to dogodilo prvi put u karijeri. Ostali smo bez Mudrinskog, nadam se da će se vratiti do iduće utakmice. U zadnji tren ćemo vidjeti i odlučiti tko može sve igrati."

Optimizam je još uvijek prisutan u svlačionici...

"Jako sam sretan što ponovno igramo kod kuće, baš protiv Dinama. Već sam gotovo četiri mjeseca ovdje, osjećam se jako dobro u Velikoj Gorici. Ljudi u ovom gradu zaslužuju klub u Prvoj HNL, a prije svega zaslužuju momčad koja ima karakter. Siguran sam kako će to pokazati protiv Dinama. Vjerujem kako je ova utakmica s publikom na tribinama i dobar znak da svi zajedno dobivamo ovu bitku s pandemiju i da nam se život ponovno vraća u normalu. Vjerujem kako ćemo uživati i kako Gorica neće razočarati."

Sličnog je razmišljanja i Marijan Čabraja, lijevi bek Gorice, bivši U-21 hrvatski reprezentativac, koji je u prva tri dvoboja nakon 'korone' imao punu minutažu.

Spreman je i za okršaj s Dinamom, gdje je proveo osam godina u mlađim dobnim kategorijama i njihovoj drugoj momčadi, iz koje je i stigao u Goricu. Prisjetio se nedavne pobjede na Maksimiru, iako je to bio tek pripremni dvoboj za nastavak sezone.

"Pokazali smo da možemo igrati protiv njih, stvorili smo dosta šansi, nadam se da to možemo prenijeti i na ovaj prvenstveni dvoboj. Dečki su spremni, samo treba odigrati bez straha, opušteno i to je to. Vidjet ćemo kakav će na kraju biti rezultat."

"Osjećam se odlično, sve utakmice  sam odradio bez problema i mislim kako smo imali dovoljno vremena za pripremu. Bitno je što igramo doma, svatko najviše voli igrati na svom terenu, uz domaću publiku i nadam se kako će nam dati vjetar u leđa," naglasio je u najavi.

Nada se glasnoj podršci večeras na Gradskom stadionu: "Pozivam sve navijače da nas podrže protiv Dinama i nadam se kako ćemo im donijeti pobjedu," optimistično je zaključio Čabraja.

U subotu još od 18.55 sati Inter u Zaprešiću dočekuje Osijek, dok će u kasnijem terminu od 21.05 sati Istra 1961 Ivana Preleca u Varaždinu igrati veliki derbi začelja i borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

U nedjelju Rijeka igra u Koprivnici, a Lokomotiva dočekuje Hajduk.

HT Prva liga:
1. Dinamo 29 +42 71
2. Rijeka 29 +13 52
3. Hajduk 29 +19 51
4. Lokomotiva 29 +13 50
5. Osijek 29 +15 49
6. Gorica 29 -6 39
7. Slaven Belupo 29 -21 28
8. Istra 1961 29 -22 22
9. Varaždin 29 -24 21
10. Inter-Zaprešić 29 -29 17