°C 16

Bišćan računa na Čolinu i Špikića u završnici kvalifikacija za Euro

31.10.2020.

Damir Žbulj

Velikogoričani Dario Špikić i David Čolina našli su se na popisu izbornika Igora Bišćana za dvije kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacije u studenome.

Mladi Vatreni okupit će se 9. studenog, tri dana kasnije igraju protiv Škotske u Edinburghu, a posljednji dvoboj na rasporedu je 17. studenog protiv Litve u Puli.

Na tablici četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo vodi Češka s 18 bodova iz devet utakmica, ispred Škotske (17), Hrvatske (16), Grčke (13) i Litve (7), koje su odigrale po osam susreta. Na posljednjem mjestu u Skupini 4 nalazi se San Marino s devet odigranih utakmica bez osvojenih bodova. Samo pobjednik skupine izborit će izravan plasman na U-21 Euro, kojem su domaćini Mađarska i Slovenija, kao i pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

Ovaj put na popisu nema braniča Gorice Krešimira Krizmanića.

Vratari su Adrian Šemper, Ivan Nevistić i Dominik Kotarski. Braniči su, uz Hajdukovca Čolinu, još i Borna Sosa, Boško Šutalo, Marin Šverko, Martin Erlić, Joško Gvardiol, Bruno Bogojević i Mario Vušković. U veznom redu su Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Darko Nejašmić, Ivan Lepinjica i Neven Đurasek, a napadači Sandro Kulenović, Petar Musa, Dario Vizinger, Marko Divković i Špikić, član našeg turopoljskog prvoligaša.

Pretpozive su dobili Ivan Dolček, Mihael Žaper, Luka Hujber, Daniel Štefulj i Matej Vuk.

(Foto: HNK Gorica)