°C 7

Bišćan pozvao Krizmanića, Špikića, Čolinu i Babeca za četvrtfinalni okršaj sa Španjolcima na U-21 Euru

17.05.2021.

Damir Žbulj

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis igrača na koje računa za veliki četvrtfinalni okršaj na U-21 Europskom prvenstvu sa Španjolcima, koji će se 31. svibnja od 18 sati odigrati u Mariboru.

Baš kao i za utakmice u skupini odigrane u ožujku, među 'Malim Vatrenima' su velikogorički nogometaši Krešimir Krizmanić, Dario Špikić i David Čolina, inače član splitskog Hajduka.

Na popisu je i Slavonac Hrvoje Babec, još jedan važan igrač turopoljskog prvoligaša, trenutno treće ekipe domaćeg prvenstva.

Pod Bišćanovim vodstvom mlada izabrana vrsta je u slovenskom Kopru izgubila od Portugala, dobila Švicarsku 3:2, što je bila prva pobjeda neke U-21 selekcije na Europskim prvenstvima, dok je prolazak dalje zaslužila minimalnim porazom od vršnjaka Engleske, a nakon spektakularnog pogotka Domagoja Bradarića u finišu posljednje utakmice u skupini.

Svoj doprinos ovom povijesnom uspjehu dali su i Krizmanić i Špikić i Babec iz Gorice i Hajdukovac Čolina.

Vjerujemo kako će u Mariboru uspjeti napraviti dodatni iskorak, a ostvare li pobjedu i protiv Španjolske, mladi Vatreni će u polufinalu igrati s boljim iz susreta Portugala i Italije, također u Mariboru, ali 3. lipnja.

U preostalim četvrtfinalima U-21 Eura sastaju se Nizozemska i Francuska u Budimpešta te Danska i Njemačka u mađarskom Szekesfehervaru.

Finale se igra 6. lipnja u Ljubljani.