°C 16

Angelovski se i dalje nada 'happy endu'

01.11.2022.

Damir Žbulj

"U 70 minuta nakon njihovog isključenja, osim tog gola, ne sjećam se da smo stvorili jednu ozbiljniju šansu..."

Vrlo jasno i nedvosmisleno je analizirao remi sa Slaven Belupom branič Gorice Krešimir Krizmanić.

"Mislim da to dovoljno govori zašto se nalazimo u ovakvoj situaciji. S igračem više smo djelovali dosta bezopasno, iako se igralo praktički samo na jedan gol. U tom razdoblju nismo ih uopće uspjeli ozbiljnije ugroziti," dodo je naš Velikogoričanin u redovima turopoljskog prvoligaša.

Već u petak je na rasporedu gostovanje kod Istre 1961, koja se ove sezone pokazala kao izuzetno neugodan suparnik.

"Za nas je svaka utakmica sada izuzetno bitna. Sezona prolazi, a mi nemamo dovoljno bodova. Treba početi loviti priključak, a Istra je ove sezone stvarno zahtjevan protivnik, igraju dobar i atraktivan nogomet i bit će jako teška utakmica," poručio je Krizmanić.

Trener Angelovski je protiv Farmaceuta uzeo tek drugi bod, u devet prvenstvenih nastupa na klupi Gorice.

"Ne možemo biti zadovoljni bodom. Naša reakcija je bila prava nakon crvenog kartona, ali samo do izjednačujućeg gola. U drugom poluvremenu smo igrali presporo, čekali smo nešto, a nismo se tako dogovorili. Dogovorili smo se da igramo brže, da dođemo do situacija na strani i da imamo neke opasna ubacivanja. Igrali smo zato s dva napadača, Jurićem i Vujnovićem, ali je premalo lopti stiglo do njih."

"Imali smo onu situaciju kad je Cruz mogao zabiti, ali je to premalo za igrača više. Glavna razlika je bila što Slaven Belupo igra sa samopouzdanjem, a mi smo u borbi za opstanak i igramo pod pritiskom, mislim da je to glavni razlog zašto smo tako odigrali. Ako mogu izdvojiti nešto pozitivno, onda je to mladi Luka Kapulica, koji je odigrao stvarno odlično i pokazao je da Gorica dobiva jednog dragulja. Mislim da možemo računati na njega i u budućnosti," istaknu je strateg Gorice.

"Žao mi je i igrača i ljudi koje vode klub, jer tek sada vidim koliko im Gorica znači i žao mi je što nismo uspjeli to nagraditi s pozitivnim rezultatima. Ovim bodom smo smanjili zaostatak za Rijekom na pet bodova i imamo još ove dvije utakmice do kraja prvog dijela sezone i moramo napraviti sve da osvojimo što više bodova. A onda, uz dobre pripreme i dobar prijelazni rok, da probamo osvježiti momčad i da probamo ostvariti da Gorica i iduće sezone igra u Prvoj HNL!"

'HAPPY END'?

Angelovski je i dalje uvjeren kako pod njegovim vodstvom ova ekipa može izaći iz ove 'crne rupe'.

"Vjerujem u svoje igrače i rekao sam im da se opuste. Nogomet je njihov posao, želim da daju svoj maksimum i da kad završi utakmica kad se pogledamo u oči da možemo reći da smo dali svoj maksimum. Ovo protiv Slaven Belupa nije naš maksimum. Shvaćam ih da su pod pritiskom pozicije na ljestvici, ali nikad ne krivim pojedinca, odgovoran sam ja!"

"Bitno je da se oslobode pritiska i da pokažu svoje pravo lice, vjerujem već u petak u Puli. Drago mi je da mi Uprava daje podršku, detektirali smo stvari za koje mislimo da su problem. No, prvenstvo traje i nadam se 'happy endu' na kraju sezonu i da ćemo slaviti taj opstanak u ligi. Ponavljam, nije mi žao što sam stigao u Goricu raditi s ovakvim ljudima," istaknuo je Angelovski.

Bliži se pauza zbog Svjetskog prvenstva, a ovaj zimski prijelazni rok bit će najvažniji u ovoj prvoligaškoj povijesti Gorice.

"Pronalazak novih igrača sada je u drugom planu. Naravno, dao sam zadatke ljudima u klubu da se sada bave time, od skauta do analitičara i 'team managera'. U prvom planu su nam ove dvije prvenstvene utakmice i gostovanje u Šibeniku u Kupu, gdje ćemo se probati plasirati među osam najboljih. Nakon toga ima dovoljno vremena zbog Svjetskog prvenstva, pauza će biti duga i mislim da možemo dobro reagirati i da možemo napraviti osvježenje u ovoj ekipi, koje je prijeko potrebno," smatra trener i po novom i sportski direktor Gorice.