°C 12

Zaprešić ugostiteljima dozvoljava proširenje terasa na javnu površinu - BEZ ZAKUPNINE!

12.05.2020.

Redakcija

U skladu s trećom fazom mjera o ponovnom pokretanju aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja je krenula jučer, svoja su vrata otvorili ugostiteljski objekti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je mjere i preporuke o načinu funkcioniranja i rada kafića i restorana, u skladu s kojima se dopušta rad i objektima koji terase nemaju, no uzimajući u obzir preporuke socijalne distance i razmaka između stolova, a kako bi svojim ugostiteljima olakšali prilagodbu novoj situaciji i uvjetima, Grad Zaprešić dozvoljava istima proširenje otvorenih ljetnih terasa na javnim površinama, i to bez plaćanja zakupnine!

Zahtjev za proširenjem terase na javnu površinu podnosi se Upravnom odjelu za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove slanjem elektroničke pošte na adresu mborovec@zapresic.hr, a više informacija moguće je dobiti i telefonom na broj 01/3717-540.

Upravni odjel će donijeti rješenje kojim odobrava zauzimanje javne površine za proširenje terase ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini javne površine, vodeći računa o prostornim mogućnostima i poštivanju odredbi Odluke o komunalnom redu.