°C 10

Vikend rekorder vozio Zelinom s 3,87 promila!

10.08.2020.

Ivana Ćurić

Tijekom vikenda, od 7. kolovoza do 10. kolovoza, policija je na području PU zagrebačke provela akciju pojačanog nadzora vozača tijekom koje je zabilježeno ukupno 640 prometnih prekršaja.

Pod utjecajem alkohola uhvaćeno je čak 35 vozača s alkoholom, a njih 417 prekršilo je dopuštenu brzinu. Zbog nekorištenja pojaseva kažnjeno je njih 41, 26 ih je koristilo mobitel tijekom vožnje, a šestero vozača zapravo su vozili bez položenog vozačkog ispita.

-Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u nedjelju, 8. kolovoza kod 54-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vladimira Nazora u Svetom Ivanu Zelini te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 3,87 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva-izvijestila je policija.

Prilikom provođenja akcije, jedna osoba je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a sedam osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno tri osobe, a test je pokazao da su negativne.

-Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (37,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirana su dva mlada vozača (5,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa-dodaju iz PUZ-a.