°C -2

Trojica mladića provaljivali i krali po vikendicama na području Zeline

20.01.2021.

Maja Peranić

Policija je pronašla trojac koji je provalio u dvije vikendice u mjestu Kalinje na području Svetog Ivana Zeline te nad njima provela kriminalističko istraživanje. Riječ je o 28-godišnjem, 25-godišnjem i 20-godišnjem muškarcu koje se sumnjiči za djelo teške krađe jer su tijekom provale otuđili alat, novac i električne uređaje u vrijednosti od 1800 kuna.

-Sumnja se da su se osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi u noći sa 6. na 7. siječnja 2021. godine osobnim automobilom dovezli do mjesta Kalinje, a potom prišli podrumskom prostoru vikendice u koji su provalili uporabom prikladnog alata te iz unutrašnjosti otuđili novac, alat i ostalo.Također se sumnja da su u istoj noći prišli podrumskom prostoru druge vikendice u istom mjestu, koji su također uporabom prikladnog alata nasilno otvorili i iz unutrašnjosti otuđili električne uređaje i alat-izvijestila je PU zagrebačka.

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 1800 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.