°C 22

Traže se najbolji vatrogasni literarni i likovni radovi, Županija pripremila bogate nagrade

05.03.2019.

Petar Brnada

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda iz područja vatrogastva.

Kako su kazali iz Županije, cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo – vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično. Rok za predaju radova je 1. travnja ove godine.

Natječaj se raspisuje u ukupno tri skupine, a to su likovni radovi učenika i učenica od I.- IV. razreda osnovne škole i od V.- VIII. Razreda osnovne škole, pa zatim literarne radove učenika i učenica od I. do IV. razreda osnovne škole i V. do VIII. Razreda, i naposljetku, likovne i literarne radove djece s posebnim potrebama (s poteškoćama u razvoju).

Izrada likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama, a literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Pritom svaki učenik u ovom natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim ili jednim literarnim radom.

-Pristigli radovi prvo će proći autorizaciju od strane organizatora natječaja, nakon čega će radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na Internet stranici www.vzzz.hr te počinje faza on-line glasovanja za najbolje radove. On-line glasovanje za najbolje radove trajat će od 15. do 23. travnja 2019. godine, a svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad- poručili su iz Zagrebačke županije.

Rezultati natječaja biti će javno objavljeni najkasnije do 02. svibnja 2019. godine putem web stranica Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije: www.vzzz.hr i Zagrebačke županije:  http://www.zagrebacka-zupanija.hr, a bitno je naglasiti i da prva tri rada iz svake kategorije donose vrijedne nagrade.

Svečana dodjela nagrada biti će održana tijekom mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, o čemu će sudionici biti na vrijeme obaviješteni.

Svaka prijava na natječaj uz poslani rad mora sadržavati i prijavnicu koja se nalazi ovdje, a više informacija o natječaju te nagradama može se pronaći OVDJE.