°C 15

Svetonedeljčani peticijom hitno traže novu školu u Strmcu! Podržao ih gradonačelnik

30.07.2020.

Maja Peranić

Građani Svete Nedelje pokrenuli su peticiju kojom zahtijevaju žurno postupanje za izgradnju osnovne škole u Strmcu. Podsjetimo, u Strmcu se nalazi dotrajala škola koja je prije desetak dana pretrpjela podmetnuti požar, a već se ranije najavljivala izgradnja nove škole u tom svetonedeljskom naselju. 

-Građani su mi danas predali peticiju za žurno postupanje izgradnje škole u Strmcu. Drago mi je što se takav vid demokracije i izražavanja mišljenja prakticira u Svetoj Nedelji. Osobno se s tim slažem, a i moji najbliži suradnici iz Gradskog vijeća su također podržali tu peticiju – izjavio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Projekt izgradnje nove škole u Strmcu od ranije je dogovoren sa Zagrebačkom županijom, a nemili događaj koji se nedavno ondje zbio povećao je potrebe za što skorijom realizacijom tog projekta koji bi zajednički trebali financirati Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja. Gradonačelnik ističe kako je spreman kroz gradski proračun osigurati dodatna sredstva kako bi se škola što prije izgradila.

-Sa Zagrebačkom županijom otprije već imamo potpisan sporazum o zajedničkom sufinanciranju izgradnje škole. Taj sporazum predviđa podjelu troškova, a kako su zbog novih mjera energetske učinkovitosti i rasta cijena u građevini pri gradnji novih škola povećani troškovi gradnje, predložit ću Gradskom vijeću povećanje stavke za izgradnju škole Strmec s 15 na 30 milijuna kuna. Uostalom, ono što sada više platimo, uštedjet ćemo ubuduće kroz niže račune energenata i održavanje – istaknuo je gradonačelnik Zurovec koji vjeruje da će ga Gradsko vijeće u tome jednoglasno podržati te dodaje kako očekuje da reagira i Županija:

-Očekujem da nakon ovakvog našeg poteza i Zagrebačka županija ispoštuje sporazum, tim više što se radi o objektu koji je u vlasništvu Županije – zaključio je Zurovec.

(Foto: Zagrebačka županija)