°C 20

Sve više ljudi u samoizolaciji: Viši razredi škole u Vrbovcu slušaju nastavu na daljinu! U županiji 16 novozaraženih!

24.09.2020.

Maja Peranić

Zbog velikog broja učenika i nastavnika u samoizolaciji nastava za više razrede u osnovnoj školi u Vrbovcu odvija se na daljinu. Danas je u županiji 16 novih slučajeva, a ozdravilo je 7 osoba.

U posljednja 24 sata Vrbovec broji čak 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je na području županije pozitivno 16 osoba. Po jednog novooboljelog broje Zaprešić, Velika Gorica, Ivanić Grad, Sveti Ivan Zelina te Općine Pokupsko i Bedenica. U Dugom selu su 2 novooboljela, Općina Brckovljani ima 3 slučaja, a Grad Vrbovec 5. Izliječeno je 7 osoba.
-Od 16 novooboljelih osoba 10 su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 104 osobe – istaknuli su iz Županije.

Od jučer se nastava za učenike od 5. do 8. razreda OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu zbog dva pozitivna učenika i velikog broja učenika i nastavnika u samoizolaciji održava na daljinu.
Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.