°C 6

Još 32 osobe u županiji dobile pozitivan nalaz: Najviše novozaraženih u Svetoj Nedelji i Ivaniću

05.03.2021.

Maja Peranić

Trend nižih brojki dnevno zaraženih na području Zagrebačke županije se nastavlja. U posljednja 24 sata zabilježena su tako 32 nova slučaja, a niti jedan od gradova ne broji više od 5 novozaraženih.

Najviše, upravo toliko, danas ih imaju Sveta Nedelja i Ivanić Grad, dok je nešto manje, njih 4 u Zaprešiću. U Jaski su 3 novozaražena, a ostali gradovi i općine broje po 2 ili tek jedan novi slučaj. Bez novih slučajeva među gradovima danas je jedino Samobor.

-U odnosu na podatke od jučer oboljele su 32 osobe (gradovi – 5 Sveta Nedelja, 4 Zaprešić, 3 Jastrebarsko, 2 Velika Gorica, 5 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo, 2 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Bistra, 1 Luka, 2 Dubravica, 1 Žumberak, 1 Krašić, 1 Brckovljani, 1 Gradec), a ozdravile su 3 osobe-stoji u izvješću Zagrebačke županije.

Samoizolacija je propisana učenicima triju razreda.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.