°C 14

Samobor osigurao potpore za prevladavanje pandemijske situacije gospodarstvenicima

04.05.2020.

Redakcija

Grad Samobor je s obzirom na trenutnu tešku gospodarsku situaciju izazvanu epidemijom COVID – 19 uvidio potrebu za donošenjem mjera usmjerenih što bržem prevladavanju poteškoća, izazvanih navedenom epidemiološkom situacijom. Mjera je usmjerena gospodarskim subjektima s područja grada Samobora (trgovačka društva, obrti i OPG-ovi) kojima je Odlukom stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine obustavljen rad.

Potpora će iznositi 2.000,00 kuna po svakoj zaposlenoj osobi do maksimalnog iznosa od 200.000,00 kuna mjesečno po gospodarskom subjektu. Mjera će trajati do 31. svibnja 2020. godine, a isplaćivat će se za mjesece travanj i svibanj 2020. godine sukladno podnijetom Zahtjevu za potpore.

Gospodarski subjekti zahtjev za potporom predaju od ponedjeljka 4. svibnja 2020. godine kada će biti otvoren Javni poziv na način da u privitku preuzmu:

  • Obrazac Zahtjeva za potporom,
  • Izjava o korištenim potporama male vrijednosti (Izjava I.),
  • Izjava o stečajnom, predstečajnom postupku i /ili postupku likvidacije (Izjava II.),
  • Izjava o izrečenim sankcijama zbog kršenja mjera Stožera civilne zaštite RH (Izjava III.)

Tom mjerom potpore osiguravaju se financijska sredstva koja će se isplaćivati gospodarskim subjektima i to sukladno broju zaposlenih u gospodarskom subjektu. Ukupno je za navedenu mjeru osigurano 5.000.000,00 kuna.