°C 3

Samobor dobiva prvu socijalnu samoposlugu, uređuje se prostor bivšeg Mikrodoma

30.07.2020.

Maja Peranić

Na zajedničku inicijativu Grada Samobora i Gradskog društva Crvenog križa Samobor krajem prošle godine započelo je uređenje gradskog prostora u Ulici Ilirskog pokreta 2 u Samoboru koji je prije djelovao kao Mikrodom Crvenog križa. Nakon što se preuredi prostor će više namjena, a jedna od njih bit će i socijalna samoposluga, prva takva u Samoboru.

Ovaj hvalevrijedan Projekt prijavljen je na natječaj Europske unije i bude li odobren, trebao bi biti financiran iz europskih fondova.

U tijeku je preuređenje prostora za potrebe otvaranja prve socijalne samoposluge, a ondje će se provoditi i redovite mjesečne akcije darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa. Prostori će služiti za rad Kluba mladih GDCK, a postoji i mogućnost poludnevnog boravka starijih osoba u njemu.Grad Samobor je dosad u ovu inicijativu uložio 600 000 kuna, a GDCK Samobor oko 100 000 kuna.

Radove na nekadašnjem Mikrodomu ovih su dana obišli zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković, resorni pročelnik Marinko Džepina te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Samobor Anica Francetić – Kufrin.

(foto: Grad Samobor)