°C 11

Rugvica sufinancira nabavu gusaka - za jednu dobijete 40 kuna!

05.05.2020.

Redakcija

Općina Rugvica i ove će godine sufinancirati nabavku gusaka. Po jednoj guski može se dobiti 40 kuna, ukupno do maksimalnog godišnjeg iznosa od 800 kuna po jednom obiteljskom domaćinstvu.

Pravo na sufinanciranje imaju fizičke osobe s prebivalištem na području Općine Rugvica, temeljem dostavljenih računa o kupnji gusaka. Sve ostale informacije mogu se dobiti na broj 01/2764-220.

U ovim vremenima se pokazao kolika je važnost postojanja OPG-ova za gospodarstvo Zagrebačke županije a i šire. Vođeni tom mišlju, rugvički proračun iznaći će  potrebna sredstva kako bi se upravo njima pružila potpora za što bolji i kvalitetniji daljnji uzgoj, proizvodnju i olakšalo funkcioniranje. U tom smjeru je, kao u većini gradova županije pokrenuta virtualna tržnica OPG Rugvica, gdje se mogu pronaći svi domaći proizvodi sa svim informacijama potrebnima za kupnju tih proizvoda.

Ovaj pandemijski način funkcioniranja plasiranja domaćih proizvoda svakako je poželjno zadržati, a budući da u Hrvatskoj trenutno imamo brojne OPG-ove koji nude šitok spektar prehrambenih namirnica - voća, povrća, mesa, pčelinjih proizvoda, bučinog ulja itd.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay